Kim Kims blog
21 oktober 2016
Sinds kort krijg ik een nieuw soort compliment

Week 8: Aantal kilo’s: 100,1 (- 7,9 kilo)

 

Nouhou! Ik wilde onder die afschuwelijke 100 na deze week… grrrrrrr! Zo irritant als iets op een haar na, in dit geval misschien wel letterlijk, niet lukt. Ik ga dan bijna nog liever finaal op mijn bek. Maar het is wel onwijs mijn eigen stomme schuld hoor. Ik heb een prima week gehad qua eten, maar in het weekend toch wel wat gesmokkeld. Als ik dat nou niet had gedaan…

 

Sporten

Probleem 2: mijn sportinstructrice is op vakantie. Het sporten geeft me zo’n goed gevoel, ik dacht ECHT dat ik evengoed wel zou gaan. Ik dacht dat ik gemotiveerd genoeg zou zijn, maar inmiddels is het alweer vrijdag en heb ik in de afgelopen dagen geen fitnessapparaat aangeraakt. Als ik nou wel was gaan sporten afgelopen week… Als, als, als.

 

Awkward

Het is lief bedoeld, al die mensen die zeggen dat ik er met al mijn extra kilo’s ook gewoon goed uitzie, maar het is ook een beetje awkward, want het is nou eenmaal een feit dat ik gewoon te dik ben. Niet een beetje te dik, maar echt veel te dik. Minder dik zou echt heel gemakkelijk moeten kunnen. Dus eigenlijk hoeft niemand het aantrekkelijker te maken dan dat het is als ik zeg dat ik dik ben. Ook al is dat heel lief… Argh, complimenten!

 

Complimenten

In een van mijn eerste blogs schreef ik het al: vrouwen kunnen over het algemeen niet normaal met complimenten omgaan. En ik ben dus een van die vrouwen. Het is natuurlijk heerlijk om een compliment te krijgen. Ik moet de eerste nog tegenkomen die niet graag een compliment ontvangt, maar toch voel ik me altijd een beetje opgelaten. Want wat moet je nou zeggen? Als je zegt ‘dankjewel’ en verder niks, dan denken ze misschien dat ik dat allang al van mezelf wist en dat ze dus niets nieuws vertellen. En nog erger: misschien denken ze dan dat ik dus mezelf al fantastisch vind en dus eigenlijk een heel arrogant kind ben. Maar als ik zeg, ‘dankjewel, gewoon bij H&M, kostte geen drol, blablabla’, dan zwak ik dat mooie, lieve goedbedoelde compliment af en denken ze misschien dat ik ze niet serieus neem.

 

Wennen

Momenteel krijg ik best veel complimentjes en ik kan je zeggen dat ik daar heus aan zou kunnen wennen. Alleen twijfel ik dus steeds over mijn antwoord. Als mensen zeggen dat ze het al aan me zien dat ik ben afgevallen zeg ik steevast: “Ja maar dat komt vast doordat je weet dat ik ermee bezig ben?” Serieus!? Houd je kop Kim! Zeg gewoon: “Dankjewel! Lief dat je dat zegt, ik voel me er ook goed bij. Hoe is het met jou?” Hoe moeilijk kan het zijn?

 

Nog meer complimenten

Maar sinds kort krijg ik een nieuw soort compliment, een compliment dat ik niet zo goed kan afzwakken. De laatste tijd zeggen mensen dat ik leuk, herkenbaar en grappig kan schrijven. Tsja, wat zeg je dan? “Nee hoor, dat valt wel mee?” Dat ga ik toch niet zeggen? Dus dan zeg ik wél blozend dankjewel. Ik leer het heus wel.