Kim Kims blog
7 oktober 2016
Mijn allerliefste lievelingsbroek wordt te groot!

Week 6: Aantal kilo’s: 101.3 (- 6.7 kilo)

 

Ik heb 1 lievelingsbroek, zo’n broek die ik het liefst elke dag aan heb. Een zwarte spijkerbroek is het, dus hij kan ook nog eens vrijwel altijd. Ben ik in een stoere bui dan draag ik mijn gympies eronder, wil ik ietsje meer gekleed gaan dan draag ik er nette schoenen onder. En voel ik me sexy dan draag ik ‘m met mijn rode pumps. Dat klinkt superleuk, toch? Oké nu eerlijk: dat met die rode pumps is nog nooit voorgekomen.

 

Te groot

Maar… ik heb nieuws over de broek: mijn allerliefste lievelingsbroek wordt te groot! Zonder riem gaat nu echt niet meer. Dat merkte ik van de week op mijn werk toen ik eventjes mijn telefoon in mijn broekzak stopte. Mijn allerliefste lievelingsbroek hing aan een kant ineens veel te ver naar beneden en er was zowaar een stukje (spierwitte) huid te zien. Het is een baggy model, dus hij hoort een beetje te ‘hangen’, maar dit kon dus echt niet. Het is een dubbel gevoel, want dit is een goed teken. Ik ga goed, ik ga lekker! Maar tja… het is wel mijn allerliefste lievelingsbroek.

 

Lekker lomp

Met mijn trouwring gebeurde bijna hetzelfde. Ik gebaarde iets te wild met mijn handen. Of ik maaide met mijn armen in het rond. Of ik was gek aan het doen met of voor Cis. Aan het dansen misschien? Ik weet het niet meer precies, maar het was in ieder geval een lompe actie. En toen schoot mijn trouwring af. Precies het belangrijkste gedeelte! Mijn trouwring bestaat uit 3 ringen, ik weet het: baas boven baas, en het bovenste geel-gouden ringetje is gemaakt van de ring van de opa van mijn man. Bijzonder mooi vind ik dat, maar die schoot dus af! Ik schrok me de tetter, was als de dood dat-ie kwijt was. Maar gelukkig: we hebben hem weer gevonden. Aanvankelijk had ik ‘m gewoon weer omgedaan, maar ik voelde de ringetjes steeds bewegen. Dus nu liggen ze op een veilige plaats, te wachten tot ik op gewicht ben en ze verkleind kunnen worden. Het voelt kaal zo zonder trouwring, maar ook dit is weer een goed teken.

 

Meidendag

Nick had zaterdag mannendag, dus Cis en ik hadden automatisch meidendag. We hebben een heerlijk dagje gehad, maar ik had alleen echt geen zin om te koken. Dus we hebben pizza gegeten, nee geen gezonde zelfgemaakte van bloemkoolbodem en met extra veel groenten enzo. Nee hoor, gewoon zo’n ordinair ding die toevallig in de vriezer lag. Gadverdamme! Wat stom! Echt, het was helemaal niet zo lekker. Dat was weer een leermomentje. Als ik dan voor iets lekkers (vaak iets minder gezond) kies, moet ik voortaan bewust kiezen. En niet omdat ik geen zin heb om te koken het eerste het beste uit de vriezer trekken. Ik had spijt. Maar niet te lang, want ik weet dat ik van spijt hele erge trek in ongezonde dingen krijg. Het komt zeer zelden voor dat ik op zaterdagavond op tijd in mijn bed lig, maar deze zaterdag was een uitzondering.