Kim Kims blog
22 november 2017
Wat nou als ze ineens iets héél engs vinden?!

Week 61 Aantal kilo’s: 91.5 (-16.5 kilo)

Pfff.. wat een drama! Precies één week ging het goed en daarna ging ik weer volledig de mist in. Ik blijf maar rommelen rond dit gewicht. En al kon ik nou zeggen dat het echt alleen de cijfers op de weegschaal zijn.. 

 

Onderkin

Nee helaas! Het zijn niet alleen die cijfers maar ook de centimeters. Ik merk het aan mijn kleding, alles zit weer strakker. En als ik naar mijn gezicht kijk dan zie ik die onderkin weer tevoorschijn komen. Ik baal als ik in de spiegel kijk.. Ik zit echt niet lekker in mijn vel, letterlijk. 

 

Emotie

Dat ik me rot voel komt niet eens zo per se door die kilo’s, die centimeters of dat uitzicht in de spiegel.. Nee dat rot gevoel zit van binnen. Zoals je weet ben ik een emotie eter. Elke emotie roept eten op. Verdrietig? Honger! Zenuwachtig? Honger! Boos? Honger! Vrolijk? Honger! Nah ja en zo kan ik nog wel even doorgaan. 

 

Sluimert

Momenteel voel ik me dus rot en ik kan er niet de vinger opleggen waar dat nou precies aan ligt. De laatste weken zijn er wel wat minder leuke dingen op mijn padje gekomen maar het is nou ook weer niet zo dat die levensbedreigend waren. Voor mijn gevoel had ik mij daar allang weer overheen gezet, maar blijkbaar sluimert er dus toch nog iets. 

 

Eigen houtje

Anyhow, ik wil af van die verschrikkelijke emotie-eter in mij! Ik weet dat het nergens op slaat en tóch kan ik mezelf er onmogelijk tegen verzetten. Zelfs als ik moet wachten op iets of op iemand kijk ik automatisch om mij heen of er iets te snaaien in de buurt is. Dáár wil ik vanaf! Ik denk alleen dat ik dat niet op eigen houtje ga redden. 

 

Verstopt

Het is iets psychisch, het zit in mijn  hoofd en het uit zich via mijn lijf. Hm.. ik vrees dat ik er niet meer onderuit kan, ik moet echt professionele hulp gaan zoeken! Daar schaam ik me absoluut niet voor maar ik vind het wel dood en doodeng. Je hoort toch weleens dat je dingen meegemaakt hebt die je hebt verstopt in een hoekje van je hersenen waardoor je het niet meer weet? 

 

Bange poepe-schijterd

Tot nu toe leid ik een redelijk zorgeloos leven, ik heb een relaxte jeugd gehad bijvoorbeeld. Als ik kijk naar andere mensen van mijn leeftijd soms allemaal al meegemaakt hebben mag ik mijzelf meer dan gelukkig prijzen. Maar wat nou als ze tijdens zo’n sessie ineens iets iets héél engs vinden in zo’n hoekje?! Wat ben ik toch een bange poepe-schijterd.. en wat krijg ik daar toch honger van.