Kim Kims blog
16 november 2017
Het gaat een stuk minder hard nu ik geen snoepjes van haar pik

Week 60 Aantal kilo’s: 90.7 (-17.3 kilo)

Zo slecht als het vorige week ging, zo goed gaat het nu. Ik ben lekker bezig al zeg ik het zelf! Misschien wel ietsje te fanatiek, maar het voelt zo fijn voor nu. Voorlopig geen ‘slechte’ dingen meer voor mij! 

 

Lastig

Al blijft drinken toch lastiger dan eten. Met eten is het alleen lastig als ik met anderen aan tafel zit. Bij Nick en Cis kan ik wel aankomen met een proteïnerijke pannenkoek met geraspte wortel. Maar zodra ik met anderen eet krijg ik commentaar. Dan begrijp ik ook wel hoor! Het is immers geen probleem om gewoon aardappelen te eten. 

 

Aardappelen

Maar bij mij werkt het gewoon goed als ik niet al te veel koolhydraten eet. Daarbij vind ik gekookte aardappelen ook nog eens helemaal niks aan, dus eigenlijk is het in mijn geval een win-win. Geen ‘slechte’ drankjes blijft nog steeds een probleem. Niet voor mij maar wel voor de mensen om mij heen.. 

 

Zwanger?

Sinds deze week denkt iedereen weer dat ik zwanger ben. Of gewoon ongezellig.. Die drukt ligt weer hoog en aangezien ik een pleaser ben zou ik telkens tocht bijna in ieder geval één wijntje accepteren. Bijna! Niet helemaal, want yeah! Wat voel ik me goed. Waar ik de eerste dagen barstende hoofdpijn had van het afkicken van de suiker zit ik nu juist weer vol energie. 

 

Sint Maarten snoep

Het Sint Maarten snoep deed me geen ene moer en Cis haar snoep bakje is om die reden nog steeds goed gevuld, het gaat een stuk minder hard nu ze geen mama heeft die snoepjes van haar pikt. De chocolade trok me eerlijk gezegd wel een beetje dus daar heb ik een semi gezond baksel van gemaakt. Ook kan ik op kantoor weer met gemak al het aangeboden lekkers afwijzen. En ik zie niet donkergroen van jaloezie als mijn collega’s zeggen dat uitgerekend dat chocolaatje toch wel héél erg lekker smaakt. 

 

Klein handje

Toch zit er iets ergens ver in mijn achterhoofd, want ik heb mezelf al min of meer een klein handje chocolade pepernoten beloofd als Sinterklaas weer aan Nederlandse wal komt. Echt maar een héél klein beetje, een stuk of 10 ofzo? Want ik weet, het samenzijn is juist wat het gezellig maakt en niet de hapjes en drankjes.. Toch? 

 

Sinterklaas arrangement

Als we de intocht gaan kijken krijgen Nick en Cis uiteraard wel het complete Sinterklaas arrangement. Pepernoten, chocolade, schuimpjes én warme chocolade melk met slagroom. Ik krijg alleen een pot groene thee bij mijn kleine portie chocolade pepernoten. Laat de goede Sint maar komen!