Kim Kims blog
25 oktober 2017
Ik doelde op mijn voeding en dacht aan dat lege pak koek van die middag..

Week 57 Aantal kilo’s: 89.8 (-18.2 kilo)

Aangezien zo’n beetje iedereen het altijd maar druk heeft maar er sowieso altijd gegeten moet worden is samen eten wat mij betreft altijd een goed idee. Van de week was het weer eens zo ver, ik ging uiteten met een vriendin die ik al in geen tijden gezien had. Gezellig! Ik had er zin in, eindelijk weer eens bijkletsen. 

 

Fijn onderwerp

Via de app vertelde ze me al dat ze meteen wat tips & tricks verwachte over mijn nieuwe gezonde levensstijl. Uiteraard ben ik daar niet te beroerd voor en aangezien het iets is wat mij dagelijks bezig houdt, vind ik het zelfs een fijn onderwerp. Maar toch knaagt er dan iets aan mij. Ik ben immers geen expert.. al mijn bevindingen zijn ervaringen en dus in principe alleen toepasbaar op mij zelf. 

 

Koekjes

Na de lunch die voor mijn doen al zeer uitgebreid was had ik enorme behoefte aan iets zoets. Ik denk dat het vooral kwam doordat ik wist wat er in de kast lag. Die dag ervoor had ik namelijke koekjes gekocht waarvan ik wist dat ik ze niet kon weerstaan. Nou ja, in ieder geval niet langer dan een dag.. Dus toen Cis haar middagdutje deed, zette ik ‘Uitzending gemist’ aan en ging ik er eens even goed voor zitten. Met een kopje thee en één koekje. 

 

Spijt

Dat ene koekje mocht wel, dacht ik, want het was toch al een slechte dag omdat ik ook al een uitgebreide lunch had gehad én ik ging ook nog eens uiteten. Nou, dat ene koekje was een vredige gedachte maar daar bleef het mooi niet bij! Serieus, hoe doen mensen dat toch?! Het bleef ook niet bij twee koekjes en voordat het programma af was moest ik tot mijn grote spijt concluderen dat het hele pak leeg was. 

 

Straf

Het irriteerde me enorm dat ik de controle even volledig kwijt was geraakt maar ik besloot om mezelf niet al te hard aan te pakken en had me in gedachten zelfs al voorgenomen om ’s avonds ook nog even te ‘genieten’ De volgende dag zou ik dan uiteraard weer ‘normaal’ gaan doen. Inclusief het weekend als een soort van straf. 

 

Hangen

Nou daar ging ik, onderweg naar mijn ‘date’ met een maag vol koek.. Wat zag ze er goed uit die vriendin! Wauw! Ze was een tijd geleden al wat afgevallen en ze bleef nu hangen op hetzelfde gewicht. Ik droom van dat gewicht, maar dat ter zijde.. Ze zei dat ze niet begreep dat ze zo bleef hangen. Ik keek haar in haar ogen keek en zei dat als ik in zo’n situatie zat, ik dan wel altijd precies weet hoe het komt. Ik doelde op mijn voeding en dacht aan dat lege pak koek van die middag. 

 

Respect

Ze moest lachen en zei dat ze het inderdaad misschien toch wel wist. Ze vertelde dat ze voorheen altijd één koekje bij de koffie nam (R-E-S-P-E-C-T!) Maar dat ze om die reden soms wel een extra kopje koffie nam.. Ook vertelde ze dat ze lekker aan het sporten is. Misschien is haar huidige gewicht wel het juiste gewicht voor haar. Ik vond uiteraard van wel! 

 

Apart

Zij vroeg mij wat ze moest kiezen als ze het ‘gezond’ wilde houden die avond. Ik nam mijn taak natuurlijk serieus en we namen geen stokbroodje vooraf. Vooraf bestelden we carpaccio en als hoofdgerecht zalm, met de saus apart. Ook vroegen we om de patat alsjeblieft in de keuken te laten en de toetjes kaart wilden we onder geen beding zien. 

 

Eerlijk en puur

Dat we het ieniemienie kleine koekje bij de koffie wel gezellig namen voelde meer als een overwinning dan als falen. Daarna bestelde we nog een verse muntthee.. Het was gezellig! We hadden eerlijke pure gesprekken en daar houd ik van. Toen ik thuis voldaan naar bed ging vroeg ik mij wel heel hard af wie hier nou van wie geleerd had..