Kim Kims blog
30 september 2016
Ik stond voor een grote uitdaging: 3 keer uit eten

Week 5: 102 (-6 kilo)

Uit eten

Afgelopen week hoefde ik 3 keer niet zelf te koken. Heerlijk! Maar ook lastig, want als een ander kookt, vind ik het sowieso wel lekker. Of het nou spruitjes of pannenkoeken zijn, of iets heel culinairs, het maakt niets uit. Als het voor me gemaakt wordt, is het gewoon altijd goed. Afgelopen week was dat dus 3 keer zo… 2 keer in een restaurant, voor een belangrijke reden dus ik wilde echt gaan en 1 keer op een feestje van een vriend. Toevallig een vriend die samen met zijn mams de heerlijkste Aziatische gerechten maakt.

Fail

Bij het eerste etentje had ik van tevoren mezelf plechtig beloofd dat ik geen toetje zou nemen… Dat werd dus een dikke vette fail! Ik nam niet alleen een toetje, nee ik hoorde mezelf ook nog eens het proeverijtje bestellen. Erger kan niet… Maar goed, accepteren en doorgaan! Het luxe broodplankje en de patat heb ik wel kunnen laten staan.

Friends

Het etentje bij de vriend verliep goed, heerlijk soepje vooraf en (maar) 1 bord, om je vingers bij af te likken zulke lekkere, bami met kip. Trots! Ik had de smaak te pakken.. Totdat een vriendin met Jillz aan kwam zetten. Met, volgens haar, net zoveel calorieën als het wijntje dat ik daarvoor dronk. Ik geloofde haar, volgzaam als ik ben. Toch zat het me niet lekker, na het halve flesje zag ze het aan me en pakte de calorieënteller erbij. Hmm, inderdaad, in Jillz zitten toch echt wel aanzienlijk meer calorieën. Mijn vriendin heeft de rest opgedronken. Want hey, that's where friends are for!

Het derde etentje ging prima, nul drankjes en geen toetje, zo moeilijk was het dus niet. Waarom kon ik dat nou niet meteen? Tijdens beide etentjes in een restaurant heb ik evengoed lekker en redelijk gezond gegeten; verse gerookte zalm, carpaccio, biefstukje en zalmmoot. En de sausjes heb ik apart laten serveren, wel wat van genomen, maar ik heb niet de kommetjes uitgelikt.

 

Pak koek

Ik heb al een tijdje niet echt nieuwe kleding gekocht. Voor mezelf dan bedoel ik, Cis haar kast is uiteraard goed gevuld. Ik gunde het mezelf niet, ik weet namelijk dat als ik nieuwe kleren koop ik me een stuk beter voel. Heel goed zou je zeggen, maar niet in mijn situatie. Want als ik me goed voel, denk ik dat het allemaal wel meevalt met mijn gewicht. En dan trek ik zo dat pak koek uit de kast, want zo erg is het nou allemaal toch ook weer niet. Wel dus! De weegschaal liegt niet… Als ik 90 kilo weeg, ga ik iets nieuws kopen. Ik kijk er nu al naar uit! Het lijkt me ook zo cool als ik aan de verkoopster kan vragen of ze het misschien in een maatje kleiner heeft. Maar zo ver is het nog lang niet, eerst nog een flink aantal sportuurtjes maken en etentjes doorstaan.