Kim Kims blog
18 oktober 2017
Van schrik kreeg ik de slappe lach!

Week 56 Aantal kilo’s: 89.9 (-18.1 kilo)

Autorijden, ik vind het geen probleem. Maar als ik met Nick ergens heen ga rijdt hij altijd, gek eigenlijk dat dat zo gekomen is. Ja, behalve als hij aan de borrel wil natuurlijk! Dan laat hij het sturen het liefst aan mij over. 

 

Geen probleem

Maar goed, ik vind autorijden geen probleem. Niet dat ik het onwijs tof vind of zo, maar ik vind het niet erg. Wel moet ik eerlijk bekennen dat ik sinds een aantal jaar een beetje hufterig ben voor sneeuw op de weg.. Dat komt doordat ik een keertje met mijn piepkleine autootje een droogstaande sloot in gegleden ben, van schrik kreeg ik de slappe lach.

 

Ontspannen

Over het algemeen vind ik autorijden best een ontspannende bezigheid. In de 3 kwartier die ik van huis naar mijn werk rij en andersom stap ik bij aankomst altijd met volledig geordende gedachten uit mijn wagen. Dat die gedachten binnen no-time weer helemaal door elkaar geslingerd zijn doet er nu niet toe. 

 

Bellen

In de auto bel ik, handsfree uiteraard. Ik bedenk me wat we ’s avonds gaan eten en vaak ook nog wat we de dag daarna gaan eten. Om me vervolgens te realiseren dat we de volgende dag een etentje hebben. Dus dan ben ik weer even bezig met het maken van een keuze tussen de twee gerechten die ik bedacht had. 

 

Lijstjes

En ik maak lijstjes in mijn hoofd, boodschappenlijstjes maar ook andere lijstjes. Prioriteiten lijstjes bijvoorbeeld, of to-do lijstjes of not-to-do lijstjes.. Een andere activiteit die ik graag in de auto beoefen, is eten. Nu zijn er natuurlijk maar heel weinig plekken waar ik niet graag eet dus dat is op zich niet zo bijzonder maar auto rijden is ondanks dat je bezig bent toch een soort van vervelen. 

 

Vervelen

En tsja, als ik me verveel.. dan eet ik graag! Ook als ik me niet verveel natuurlijk maar daar gaat het nu niet om. Ik eet het liefste M&M’s of van die zwart/witjes die je in een puntzak bij het tankstation kunt kopen. Of gesuikerde banaantjes of krijtdropjes of Engelse drop of.. Nah ja, zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. 

 

Snaai

Uiteraard zorg ik ervoor dat er bij mij in de auto vooral géén lekkere snaai dingen liggen want voor dat ik het weet is er bijna geheel ongemerkt een zak leeg. Bij Nick in de auto ligt trouwens wel altijd drop, in zijn deur aan de bestuurders kant.. Ik kan de zak meestal prima negeren maar ik snap ineens wel héél goed waarom hij altijd wil rijden!