Kim Kims blog
4 oktober 2017
Het gevoel dat ik eraan over hou is het ergste

Week 54 Aantal kilo’s: 91.5 (-16.5 kilo)

Het ging de laatste tijd zo goed dat het bijna saai was. Nou.. Dag saaiheid! Hier ben ik weer eens met niet zulk goed nieuws...

 

Vakantie

De vakantie heeft mijn gewicht niet zo heel goed gedaan. Oké.. Acceptabel en logisch. Toch? Ik heb vakantie gevierd en er keihard van genoten, dat ik bij thuiskomst dus ruim en kilo zwaarder woog was dus geen surprise. Eerlijk gezegd slaakte ik een diepe zucht van opluchting, ik had het allemaal veel erger verwacht!

 

Verre van acceptabel

Maar.. dat ik nu, een week na terugkomst, nóg een kilo zwaarder ben is verre van acceptabel! Logisch is het wel, ik weet precies hoe het komt. Op donderdag kwamen wij terug uit het zonnige Portugal en toen we de kalender bekeken zagen we dat onze vakantie tot en met zondag nog goed gevierd zou worden. Vrij waren we sowieso, maar er stonden ook een hoop feestjes en etentjes gepland.

 

Door knallen

Omdat ik dus vond dat de weegschaal best lief was bij terugkomst dacht ik dat ik het nog wel kon maken om de laatste vakantiedagen gewoon door te knallen. FOUT!! Tjeemigt wat dom?! Wat dacht ik wel niet? Ik ben nog lang niet op het gewenste gewicht, wat dat ook moge zijn.. Dus ik kon me dit achteraf echt zo onwijs niet permitteren!

 

Blaren

Goed, dus hier zit ik dan.. Verschuivend van bil naar bil omdat die blaren behoorlijk pijn doen. Ik baal en voel me de grootste keutel van de wereld. Hoe heb ik het zo ver kunnen laten komen? En hé, die cijfertjes op de weegschaal zijn voor mij echt niet eens het allerergste. Nee! Het gevoel dat ik eraan over hou is het ergste. Ik voel me slecht.. Opgeblazen en ik ben boos! Boos op mij..

 

Positiefs

Dus deze blog is weer eens een wake-up call voor mijzelf. Wakker worden Kim! De tijd van genieten zit er alweer een tijdje op! Dus buig ik het om naar iets positiefs en noem het fijn dat ik weer thuis ben, naar mijn werk kan en dat mijn leven weer een soort van ritme heeft. 

 

Terug

Dat ritme vind ik terug in mijn eet (én drink...) patroon. Ik ben terug! Nu echt, niet alleen fysiek in Nederland maar met alles. Helemaal weer compleet klaar voor de strijd! Boks!