Kim Kims blog
16 augustus 2017
Lekker makkelijk! Lekker goor...

Week 49 Aantal kilo’s: 90.6 (-17.4 kilo)

Vannacht heb ik met een bak naast mijn bed geslapen.. Een bak waar ik eventueel in zou kunnen overgeven. Hm.. Hoi! Klinkt niet zo fris hé? I know.. Maar beter kan ik het verhaaltje niet maken. Kotsen of spugen klinkt nog viezer vind ik.

 

Te veel gezopen

Ha! Ik hoor je denken: ‘die heeft weer eens te veel gezopen!’ Je hebt ongelijk! Maar ik vergeef het je direct want ik vind het heus geen vreemde gedachte. Je weet tenslotte inmiddels wel dat ik best van een borreltje hou. Maar nee, dat was het dus niet. Sterker nog, ik had niet eens één wijntje gehad!

 

Meiden

Gister hadden we weer eens een meiden-etentje, eens in de 6 weken eten we samen. Iedereen maakt dan een gerechtje en zo hebben we met zijn zessen een complete tafel vol. We spreken niks af, dus soms hebben we alleen maar voorgerechten en toetjes. Maakt ons niks uit, we zitten gezellig en lusten allemaal vrijwel alles.

 

Bezorgpizza

Omdat het vakantietijd is stelde één van de meiden voor om pizza te bestellen. Lekker makkelijk! Hm, inderdaad.. Maar ook: lekker goor! Ik lust wel pizza hoor, natuurlijk lust ik pizza. Maar dan wel het liefst zelf gemaakt. Mijn ervaringen met bezorgpizza’s zijn niet zo best en ik vind het gewoon zonde om te cheaten met iets waar ik niet enorm blij van wordt.

 

Kokkerellen

Dus heb ik voorgesteld om de gehele maaltijd te verzorgen. Daar stond iedereen volledig achter en het was regenachtig weer gister dus ik ben heerlijk aan het kokkerellen geslagen. Niet te moeilijk of vreselijk culinair hoor, maar wel lekker en vele malen bevredigender dan een bezorgpizza. Maar goed, de soep moest geproefd en op smaak gebracht worden. De guacamole werd getest en de muffins die ik samen met mijn kleine nichtje had gemaakt moesten uiteraard ook even geproefd worden. 

 

Kontjes

De verse kaas moest gesneden en uitgestald worden en de overgebleven randjes verdwenen in mijn mond. Het verse stokbrood moest in stukjes en de kontjes heb ik even door de aioli gehaald, zonde om weg te gooien! Ook vonden een paar olijfjes héél gemakkelijk de weg naar mijn mond. De saté moest ik voordat het opgediend kon worden eerst proeven en de salade ook. Ik wilde natuurlijk wel weten wat ik voorschotelde.

 

Glas water

Dus.. eigenlijk had ik al bijna een volledige maaltijd op voordat het feest kon beginnen. Uiteraard heb ik tijdens het eten gezellig mee gedaan, zonder wijntje dat wel. Maar verder heb ik me niet ingehouden. En dat resulteerde dus in een bak naast mijn bed. Ik probeer voor het slapen gaan altijd een glas water te drinken, nu dus ook maar deze keer nekte die me denk ik (Ha! Mooie woordspeling!). 

 

Leermoment

Tjeez wat voelde ik me beroerd zeg. Het eten zat letterlijk hoog! Dat heb ik nog nooit gehad! Ik moest héél hard zweten en kon alleen maar héél stil blijven liggen. Ik kon nog net ‘ja’ antwoorden toen Nick vroeg of hij een bakje moest halen. Was dat even een leermomentje joh! Mijn lijf is dus wel degelijk aan het wennen aan kleinere hoeveelheden! Beetje jammer alleen dat ik daar, deze keer, ietsje te laat achter kwam.