Kim Kims blog
23 september 2016
Mijn instructrice is een schat en een drill sergeant in één

Week 4: 102.8 (-5.2 kilo)

Geheim

Ik vertel bijna niemand hoeveel ik exact weeg, zelfs mijn man niet. Oké, ik heb het mijn man weleens verteld, maar alleen als het heel goed ging. Als er naar mijn gewicht gevraagd werd, draaide ik er altijd een beetje omheen. “Het zegt ook niet zoveel”, zeggen ze. Maar ik kan je vertellen… als je zoveel weegt als ik, dan zegt het genoeg. Door mijn blogs weet inmiddels zo’n beetje iedereen om me heen hoeveel ik weeg.

Kilo’s

De meerderheid is geschrokken en vragen me of ik echt zoveel weeg. Ja,echt! Ik ben er verre van trots op, maar het is wel de keiharde waarheid. Zoveel weeg ik, eerlijk waar. Om dit te schrijven, wist ik dat het nodig was om de kilo’s te vermelden. Ik moest met de billen bloot en ik zal je eerlijk zeggen dat ik het vermelden van die kilo’s het aller-aller-aller-engste gedeelte vond. Maar tot nu toe heeft gelukkig nog niemand het met me uitgemaakt!

Gezond & minder

Mijn eetpatroon is nu normaal: gezond ontbijtje, gezond tussendoortje, gezonde lunch, gezond tussendoortje, gezond avondeten en eventueel ’s avonds nog een gezond tussendoortje, maar that’s it. Het is geen spectaculair dieet. ‘Gewoon’ weinig suiker, weinig verzadigde vetten en kleinere porties. Of die ‘kleinere’ porties voor mij waarschijnlijk gelijk staan aan ‘gewone’ porties voor menig ander laat ik even in het midden.

Nachtwerk

Ik was alleen nog op zoek naar een leuke, goede sport. Zoals eerder gezegd, wil ik uiteindelijk graag kunnen hardlopen. Volgens een goede vriend moet ik het gewoon gaan doen en maling hebben aan de mensen die tegen mijn blubberende lijf aan moeten kijken. Uhu.. Ik denk dat ik vannacht om 2 uur mijn wekker zet voor een rondje.

Kickboksen

Anyway, aangezien het tennisseizoen na komend weekend voor mij afgelopen is, moet ik echt actie ondernemen. Daarom heb ik afgelopen woensdag een proefles kickboksen gehad. Wow! Heel dubbel.. Wat heftig! En tegelijkertijd: wat gaaf! Mijn instructrice is een schat en een drill sergeant in één. En dat is, hallelujah, exact wat ik nodig heb. Haar studio is vlakbij en de lessen zijn privé. Dat betekent dat ik het echt niet kan maken om niet van de bank af te komen en een les over te slaan. De donkere dagen zijn alweer begonnen en dat helpt mij niet om zin te maken om te gaan sporten. Die donkere dagen zijn juist wel weer perfect om te gaan hardlopen… Echt, ooit ga ik ook hardlopen. Over niet al te lange tijd… Beloofd!