Kim Kims blog
5 juli 2017
Uitzonderingen mogen alleen gemaakt worden als het ook echt uitzonderingen zijn

Week 44 Aantal kilo’s: 93.1 (-14.9 kilo)

Even een korte evaluatie! De eerste tijd ging het super, toen ging het een tijdje slecht en nu gaat het met ups en downs. Het gaat dus nu eigenlijk wel beter dan een paar weken terug, maar ik weet stiekem ook dat ik nóg beter kan. Momenteel gaat het als volgt; eerst gaat het een paar dagen héél goed! Maar dan ineens zomaar ff een dag niet. En ik zal je vertellen hoe dat komt.. 

 

Cirkeltje

De dagen dat het héél goed gaat ben ik veel te streng. Ik ontzeg mezelf zoveel dat het bijna een soort van obsessie wordt. Maar na een paar dagen heb ik dan zoveel lekkere dingen weten te weerstaan dat ik opeens vind dat ik wel weer eens een keer iets mag. Ik heb dan tenslotte zo ontzettend mijn best gedaan, ik verdien dan ein-de-lijk wel weer eens iets slechts (ken je ‘m?). Vervolgens ben ik de rest van die dag juist weer te los want dan is de dag toch al verpest (ken je ‘m?) Daarna gooi ik mezelf weer op rantsoen met die veel te strenge dagen.. En tja.. dan is het cirkeltje weer rond!

 

Verkeerd eetpatroon

Dit gaat voor mij niet werken! Qua afvallen gaat het nu wel goed, maar mentaal is het slopend... Ik ga eraan onderdoor als ik zo doorga. Als ik te streng ben loop ik namelijk op mijn tenen en als ik te los ben voel ik me alleen maar vreselijk schuldig! Hier moet ik iets aan doen want het is natuurlijk niet de bedoeling dat dit een soort van levensstijl wordt! Of, erger nog: dat ik een mezelf aan een verkeerd eetpatroon help. 

 

Terug naar het begin

Dus, ik ga weer terug naar mijn levensstijl van de eerste paar maanden. Dat betekent; gewoon gezond eten en drinken. Niet te veel maar vooral ook niet te weinig. En uitzonderingen mogen alleen gemaakt worden als het ook echt  uitzonderingen zijn. Ik mag dus geen uitzonderingen verzinnen! Dus 'ik verdien wel weer eens wat lekkers' telt niet meer! En ik mag ook niet meer toegeven aan 'ach dat ene wijntje'. Niet zomaar in ieder geval. Dus ik moet weer even goed van te voren nadenken en uitkiezen wanneer wel en wanneer niet. 

 

Nieuw doel..

Ook heb ik mezelf een doel gesteld.. Een lastig maar zeker wel haalbaar doel! Het gaat niet per se en altijd om het getal op de weegschaal, I know! Maar ik weet dat het beter kan en daar ben ik nu ook echt weer klaar voor. Die dip laat ik as we speak achter me! Ik wilde mijn doel eigenlijk graag voor mezelf houden maar ik denk dat het voor mij beter werkt als ik hem met jullie deel. Cis is 10 september jarig. Vorig jaar op haar verjaardag was ik mijn blubberende lijf zo ontzettend zat! Toen ben ik super goed begonnen aan mijn strijd en jullie zijn vanaf het begin deelgenoot. 

 

Bedankt!

Hoe mooi zou het zijn als ik op haar verjaardag kan zeggen dat ik 25 kilo ben afgevallen? Dat betekent dat ik op 10 september 2017 maximaal 83 kilo mag wegen. Dat is dan een gemiddelde van een halve kilo gewichtsverlies per week voor het afgelopen jaar. Dat lijkt me een gezond streven! Ik ga ervoor! En ik heb er (weer) zin in! Bedankt voor je steun en je vertrouwen, jij bent precies wat ik nu nodig heb! Nu alleen nog even bedenken hoe ik mezelf voortaan ga belonen! Tips iemand?