Kim Kims blog
28 juni 2017
Het liefst ontbijt ze met kroketten en nasischijven

Week 43 Aantal kilo’s: 93.5 (- 14.5 kilo)

Potverdorie! Ik wil het eigenlijk echt niet toegeven! Maar toch is het wel gewoon echt waar.. Ik heb last van stemmingswisselingen…

 

Rotonde

Het is gewoon echt zo dat ik het ene moment alles kan hebben, dan maakt het mij bijvoorbeeld echt geen moer uit dat Cis zich na haar badje insmeert met mijn dure haarmasker. Of dat er weer eens een pak melk met nog maar een klein minuscuul slokje erin in de koelkast staat. Of dat iemand geen richting aangeeft tijdens het verlaten van een rotonde. Of, nog irritanter, dat iemand richting aangeeft naar rechts als ie de rotonde opgaat en dan de rotonde 3 kwart neemt. Echt, even serieus.. Denk je daadwerkelijk dat ik eventueel zou denken dat je de rotonde links op gaat rijden?

 

Sokken

Meestal lach ik om die dingen en ga ik weer over tot de orde van de dag. Meestal.. Maar op sommige dagen! Op sommige dagen kan ik dat dus echt even he-le-maal niets hebben. Dan word ik al poep chagrijnig als ik sokken aan moet. Laat staan dat de M&M’s bewust bij mij weg gehouden worden, dat kan gewoon echt niet op die dagen. En nu, ja ik beken, kan ik vertellen dat in mijn geval die stomme dagen altijd rond dezelfde periode in de maand zijn… Ik ben een labiele vrouw tijdens deze dagen of eigenlijk is het maar één dag, gelukkig maar één dag. Maar wel één hele lange moeizame dag..

 

Vreemdgaan

Nou, en zo werkt het die dag dus ook met slecht eten. Helaas… Die ene dag in de maand kan ik niets weerstaan, niet zomaar niets maar werkelijk echt helemaal niets. Als ik dan in de verleiding wordt gebracht door dat er bijvoorbeeld iemand jarig is of als iemand een leuk voorstel doet wat de lunch betreft dan kan ik daar alleen maar volmondig ‘JA!’ opzeggen. Zelfs als ik in een sterke periode zit waarin ik dagen achtereen niet vreemd ga met koek snoep of andere slechte dingen dan nog kan ik die ene dag niets weerstaan.

 

Kroketten ontbijt

Hormonen zijn rare dingen ik zie het aan mijn zwangere vriendin. Zij is ontzettend bewust met voeding, ik ben vreselijk jaloers op hoe natuurlijk dat bij haar gaat. Ze snakt niet naar slecht en ze kon zich tot voor kort ook echt niet voorstellen hoe dat is. Maar.. Let op! Nu is ze zwanger! En wat denk je? Het liefst ontbijt ze met kroketten en nasischijven en eet ze elke dag 3 softijsjes! En haar vriend kijkt met een rimpel in zijn voorhoofd toe hij ze bij de lunch zijn vette worst naar binnen werkt en ’s avonds als toetje een reep chocolade en een zak drop verorbert.

 

Zelfs chips

Die ene dag in de maand heeft natuurlijk alles met hormonen te maken… Die ene dag in de maand hunkert mijn lijf naar koek, snoep en zelfs chips. En dat kun je me dan maar beter gewoon geven ook. Ik kan er dus echt niets aan doen, zo is het voor ons vrouwen bepaald. We staan volledig machteloos.. Dus, lieve mannen bij deze wil ik nog excuses maken voor ons gedrag zo eens in de maand.. En ik zeg ook alvast sorry voor al die dagen die nog gaan komen. Weet dat het niet aan jou ligt en dat er maar weinig is wat je kunt doen: Geef eten!!