Kim Kims blog
21 juni 2017
Als ik terugkijk naar jeugdfoto's ben ik slank

Week 42 Aantal kilo’s: 93.9 (- 14.1 kilo)

Toen ik een jaar of 20 was ging ik voor een jaar werken in Spanje. Ik kan denk ik wel zeggen dat daar de basis is gelegd voor mijn dik zijn. Het leven daar is op zijn zachts gezegd ietsje anders dan in Nederland. Als daar bijvoorbeeld de werkdag geëindigd is ga je direct de stad in voor een borrel en een klein hapje. Mjumm.. die Tapas hapjes! Als ik er alleen al aan denk loopt het water me weer in de mond. 

 

Fout!!

En uiteraard vloeide daar de drankjes ook zeer rijkelijk. Mijn favoriete drankje daar was Baco.. FOUT!! Maar zo lekker! Een Baco is daar niet zoals in Nederland een klein beetje Bacardi en de rest cola… Nee daar is het fifty-fifty de helft Bacardi en de helft cola. Heerlijk natuurlijk! Maar dat dikt natuurlijk lekker aan. Ha! Mooie woordspeling! Je zult begrijpen dat het leven daar dus echt iets voor mij was, elke dag gezelligheid elke dag fijne hapjes en elke dag lekkere borrels. 

 

Vier maten groter

Dus toen ik weer terugkwam was ik geloof ik iets van vier maten groter. Ik durf het niet precies te zeggen, maar ik weet nog goed dat ik toen ineens veel meer moeite had om nieuwe kleren te kopen. Ik ben dus niet mijn hele leven te zwaar geweest. Sterker nog, als ik terugkijk naar jeugdfoto's ben ik slank. Op de foto's van dat ik onder de 12 jaar was daar ben ik zelfs een beetje dun. Zo jammer dat ik me niet meer kan herinneren hoe het voelt om slank te zijn!

 

Samenwonen

Vlak voordat ik naar Spanje vertrok ging ik samenwonen met mijn toenmalige vriendje en zoals iedereen wel weet werkt dat ook niet echt mee aan een slank figuur. Lekker alleen maar koken wat ik lekker vond, elke avond ‘chipsen’ en met drinken nam ik het ook niet zo nauw. Ik zat in die tijd ook gewoon nog maximaal aan de frisdrank! Frisdrank heb ik gelukkig jaaaaren geleden al afgezworen. Alleen als ik een katertje heb kan ik nog wel eens snakken naar een colaatje, het liefst ijskoud en vers uit een nieuwe fles.

 

Wegrollen

Hoe anders is mijn eet en drink gedrag op dit moment! Wat een verschil! Toen ik net samenwoonde at ik bijvoorbeeld mijn groenten altijd met een sausje. En in plaats van verse aardappelen koos ik vrijwel altijd voor aardappelpuree uit een pakje. Ook lunchte ik bijvoorbeeld standaard met een paar boterhammen en koos ik voor melk liga’s als tussendoortje. Inmiddels weet ik gelukkig al een tijdje dat dat niet de juiste strategie is, heel gelukkig maar zelfs! Anders had je me inmiddels helemaal wel weg kunnen rollen!