Kim Kims blog
7 juni 2017
Morgen weer een nieuwe dag…

Week 41 Aantal kilo’s: 94.4 (- 13.6 kilo)

Hartstikke leuk natuurlijk dat het zulk mooi weer was de afgelopen tijd! Echt daar krijgen we met zijn allen weer een boost van. Wat ben ik dankbaar voor die zonnestraaltjes! En wat heb ik ontiegelijk genoten van het heerlijke, fijne, mooie en warme weer. Alleen, wat mij betreft zitten er wel een paar hele kleine nadeeltjes aan.

 

Nadeeltje 1: Geen zin om te koken..

Tsjah.. Nou is koken sowieso al niet mijn meest favoriete hobby, maar als het warm is heb ik er helemaal geen zin in. Puffend en steunend hang ik boven het gasfornuis en met het zweet op mijn bovenlip kan ik alleen maar keihard hopen dat Nick niet volledig op me afknapt. En dat vuur en die oven maken het huis ook nog eens helemaal moker-heet! Nu hoef ik, als het warm is, natuurlijk heus niet persé een 6 gangen menu.. Maar ook als er een voedzame salade in elkaar geflanst moet worden zal er toch evengoed het één en ander gesneden en gehusseld moeten worden. Uiteten of afhalen is eigenlijk de beste én de meest sexy optie! Niet de meest gezonde, dat weet ik ook wel, maar dan maar liever even ongezond en sexy dan gezond en niet sexy. Voor één keer! Morgen weer een nieuwe dag…

 

Nadeeltje 2: Er wordt over het algemeen veel bij elkaar gegeten (en gedronken)

Op zichzelf is dit natuurlijk verre van een nadeeltje, want ik hou verschrikkelijk veel van gezelligheid en zo mogelijk nog meer van mensen om me heen. Maar het nadeeltje dat hieraan kleeft is dat ik over het algemeen veel meer eet dan noodzakelijk. Uiteraard gaan de gezamenlijke etentjes vaak over een barbecue met mals vlees en lekkere sausjes. De heerlijkste salades, waarom krijg ik ze in vredesnaam zelf nooit zo?! En natuurlijk, onmisbaar bij de barbecue: knisperend stokbrood en de uitgebreide keuze aan smeersels en kazen. En, omdat ik dan toch al ‘lekker’ bezig ben, kan ik net zo goed ook wel even een wijntje nemen. Of twee, ach we zitten zo gezellig! Morgen weer een nieuwe dag…

 

Nadeeltje 3: Op tijd naar bed gaan is zinloos

Echt hoor! Want je kunt toch niet slapen van de warmte en ik ken echt niemand die gelukkig wordt van liggen woelen terwijl het buiten nog licht is. Dus.. als je dan toch op een verjaardag, bij de sportclub of op het terras bent kun je er net zo goed nog wel eentje nemen. Ja inderdaad, een ijskoud wijntje of biertje, lekker verkoelend! En als je mazzel hebt, helpt het ook nog eens tegen het woelen. Nou en dan blijkt het dus inmiddels echt ineens al heel lang geleden dat je voor het laatst gegeten hebt.. Dus dan zijn de borrelnootjes die je de hele avond hebt kunnen weerstaan ineens onweerstaanbaar. En ach weet je, ik neem er een paar! Morgen weer een nieuwe dag…

 

Straf

Eh.. en daar is dan die nieuwe dag. En in die nieuwe dag is het ineens herfst! De barbecue kan de schuur weer in, het zwembadje kan leeg en de was moet weer binnen drogen. Dag terrasjes! Dag gezelligheid! Dag lekkere hapjes en drankjes! Dag excuses die ik zo 'goed' verzonnen had... De natuur is wreed maar ook duidelijk. Het lijkt mij een soort van te straffen! Ik ga een extra lange wandeling maken, door weer en wind!