Kim Kims blog
17 mei 2017
Mijn fiets is blauw en dat is eigenlijk het enige toffe aan het hele ding

Week 38 Aantal kilo’s: 93.9 (- 14.1 kilo)

Wat een heerlijk weer is het weer! Weer om buiten te zijn, weer om te fietsen! Fietsen is leuk! Echt, ik hou d'r van! Tenminste.. als het zonnetje schijnt en het absoluut niet regent of waait. Oh, en mijn fiets moet heel veel versnellingen hebben! Of nee, zo'n elektrische fiets! En zo’n extra groot héél zacht dames zadel. 

 

Niet meewerkend kind

Oh en ook zo’n super fijn zitje voorop, voor Cis! Zo eentje waar ik haar gemakkelijk in zet en haar net zo soepeltjes weer uit haal. En dan inclusief zo'n windscherm zodat ze na het fietsen net zo'n trek heeft als ik en niet al vol zit van de vliegjes die ze onderweg binnen heeft gekregen. En weet je wat ook top zou zijn, zo'n standaard waarbij je je fiets gewoon los kunt laten als je je niet meewerkende kind in of uit het zitje probeert te krijgen. Oh ja! En last but not least.. Extra ruimte tussen het zadel en het kinderzitje..

 

Poezelige bips

Mijn fiets is blauw en dat is eigenlijk het enige toffe aan het hele ding. Verder is ie namelijk redelijk gammel, heeft hij om precies te zijn 0 versnellingen en ook nog eens een veel te hard en een veel te klein zadel voor mijn poezelige bips. Weet je wel zo'n zadel waarvan iedere vrouw het leed wel kent? Na een half uurtje fietsen is het volledig gevoelloos daaronder en heb ik nog weken last van mijn stuitje..

 

Hoe dan?!

Oké er zit wel een kinderzitje voorop mijn blauwe fiets, best een goeie zelfs volgens internet! Maar even serieus nu, ik krijg Cis er pas na heel veel hangen en wurgen in en uit. Helaas, ik heb geen windscherm! Eigen schuld? Ja, dat zou je zeggen ja.. Ware het niet dat ik nu al 2 keer exact hetzelfde windscherm toegestuurd heb gekregen maar ik die er met geen mogelijkheid op krijg. Volgens de leverancier zou het echt allemaal moeten passen.. Hoe dan?!

 

Levensgevaarlijk

Zoals je misschien wel zult verwachten blijft mijn fiets niet staan als Cis in het zitje zit en daarbij is het op en afstappen ook nog eens levensgevaarlijk omdat er vrijwel geen ruimte zit tussen het zadel en het zitje. Of misschien wel en ligt het gewoon aan mij.. Dat het zadel veel te hoog staat en dat ik daar altijd pas weer aan herinnerd word op het moment dat ik wil gaan fietsen maakt het er ook allemaal niet makkelijker op. 

 

Slappe band

Net als dat ik er dan ook altijd achter kom dat allebei mijn banden net even te slap zijn voor een relaxed rondje. Oh en heb je weleens gefietst met een baggy broek? Tip: gewoon niet doen! Zei ik nou net dat fietsen leuk was? Fietsen is topsport!