Kim Kims blog
10 mei 2017
Alles wat je inneemt moet er uiteindelijk ook weer uit..

Week 37 Aantal kilo’s: 94.2 (- 13.8 kilo)

Water drinken is een must in mijn geval. Niet alleen omdat het de afvalstoffen afvoert maar ook omdat ik me simpelweg niet lekker voel als ik te weinig water drink. Ik probeerde altijd al minimaal 2 liter water te drinken, ook vóór dat ik fitter wilde worden. Maar ik merk nog steeds dat het best een lastige opgave is. 

 

Van de leg

En nu ik weet dat ik minimaal 3 liter water per dag moet drinken omdat het zo schijnt te zijn dat je 1 liter per 30 kilo moet drinken ligt de druk nóg hoger. Het wordt bijna een obsessie.. Daar gaat ze weer hoor: Kim met haar waterflesje… Je kunt me uittekenen! Inmiddels heb ik genoeg soorten waterflesjes verzameld en als ik er een keer één vergeet dan ben ik meteen helemaal van de leg. 

 

Openbare water plekken

Maar zoals gezegd, het blijft lastig! Voordat ik de deur uit ga hoort het bij mijn checklist. Portemonnee, telefoon, water? Check! Als ik aan het werk ben en gewoon achter mijn computer zit lukt het aardig om aan die 3 liter te komen. Maar als ik vrij ben blijft het toch echt een enorme uitdaging. Als ik op pad ben is het lastig, onder andere omdat openbare water plekken niet zo makkelijk te vinden zijn.

 

Altijd en overal

Maar ook als ik gewoon thuis ben heb ik het wat water betreft moeilijk. Bij ons in huis staan om die reden altijd en overal flesjes water. Op mijn nachtkastje, in de keuken, in de badkamer… Ik moet ze gewoon steeds tegenkomen om eraan herinnerd te worden. Als ik er niet aan herinnerd word dan kan ik rustig een paar uur geen water drinken. En dan wordt het wel erg lastig om aan die 3 liter te komen. Water schijnt voor zoveel dingen goed te zijn! 

 

Duffig

En inderdaad als ik een paar slokken water drink voordat ik ga slapen is mijn nachtrust beter. Of als ik een paar slokken naar binnen klok voordat ik mijn bed uit stap merk ik dat ik een stuk sneller wakker word. Ik voel me dus inderdaad echt veel lekkerder als ik genoeg water drink, als ik te weinig drink voel ik me duffig. En soms krijg ik dan zelfs hoofdpijn! Ze zeggen ook dat als je dorst hebt, je eigenlijk al te laat bent omdat dat een teken is van uitdroging. 

 

Snoozen

Maar goed, alles wat je inneemt moet er uiteindelijk ook weer uit.. Dus jeemigt wat zit ik vaak op het toilet! Dat is echt wel ff een vreselijk irritant nadeel.. tijdens een vergadering moet ik er vrijwel altijd even tussenuit en vieze openbare toiletten zijn mij niet onbekend. En ’s nachts natuurlijk! Dat is ook echt geen grappige bijkomstigheid. Wat dan wel weer handig is, is dat ik ‘s morgens niet te lang kan snoozen! Dat komt dan weer mooi uit voor mij, want ik hou gewoonlijk echt verschrikkelijk van snoozen!