Kim Kims blog
16 september 2016
Ben ik nu een slechte mama?

Week 3: 103,6 kilo (-4,4 kilo)

Cis is jarig! 1 jaar alweer…  fantastisch! De zoete, kleurrijke, heerlijk geurende voedingsmiddelen vliegen me om de oren! Letterlijk, met al die koters in huis. Kinderverjaardagen zijn nooit mijn favoriete hobby geweest, maar de verjaardag van je eigen kind is pas echt hel op aarde. Maar ik zet mijn schouders eronder, want mijn poppedopje verdient natuurlijk de allerleukste 1ste verjaardag van de hele wereld. Ze heeft ook al geen groot cadeau van ons gekregen, ze weet het toch niet. Of ben ik nu een slechte mama?

Lekkers verweren

Ik zit in een soort computerspelletje, ik verweer al het lekkers door mijn vuisten heen en weer te zwaaien. Ik deel alleen lekkernijen uit, de he-le godganse dag, maar ik eet ze niet. En, schouderklopje, ik DRINK ze niet. Ik mag geen borrel op de verjaardag van mijn popje. Dat vind ik persoonlijk best heel zielig, ik bedoel vorig jaar om deze tijd was ik dé heldin door de prestatie die ik geleverd had. Bijna viel ik alweer voor mijn eigen excuses en had ik een koude droge witte wijn voor mezelf ingeschonken. Wat zit een mens toch raar in elkaar, die excuses. Ik heb er honderden! Maar ik trap er niet in: ik doe het niet!

Vet en veel

Dit weekend is het ook nog kermis, het dorpsfeest van het jaar. Voor volwassenen betekent dat eigenlijk gewoon dat er 3 dagen achter elkaar geborreld mag worden, zonder dat je erop aan gekeken wordt. Cis ging voor 2 nachtjes uit logeren, dus wij hadden onze handen vrij… Normaal heb ik dan in beide vrije handen een biertje. Maar dit jaar leek het me niet handig om bier te drinken. Ten eerste omdat het echt uit den boze schijnt te zijn als je wilt afvallen en ten tweede omdat ik die veel te snel, en dus te veel drink. En als ik ietsje te veel gedronken heb, wil ik ook eten, het liefst vet en veel…

Toch een paar wijntjes…

Deze dagen mocht ik wel een borreltje, maar wel met mate. Ik besloot om aan de wijn te gaan en het ging me verbazingwekkend makkelijk af. In totaal heb ik maar 10 wijntjes heb gedronken. Hmm oké, als ik het zo opschrijf, klinkt dat echt als heel veel. Mag ik nog wel even melden dat de kermisdagen van ‘s middags tot ‘s nachts zijn? Klinkt nog steeds als veel, hè? Ik vrees dat ik dan eerlijk tegen mezelf moet zijn en hardop moet zeggen dat ik wat de drank betreft best een beetje gefaald heb. Maar qua eten ben ik steeds braaf naar huis gegaan om iets gezonds te nuttigen. We wonen dichtbij dus dat ging prima, ik had ook echt totaal geen trek in de patat van de snackkraam.

Extra streng voor mezelf

Na deze dagen ben ik qua eten en bewegen extra streng voor mezelf geweest. Gewoonlijk probeer ik minimaal 6.000 stappen per dag zetten, maar nu wilde ik er 10.000. Mijn uiteindelijke doel is om te kunnen hardlopen, maar dat durf ik nu echt nog niet: mijn lijf flubbert alle kanten op als ik op een drafje ga. Hopelijk is dat binnenkort anders. Ik hou je op de hoogte!