Kim Kims blog
3 mei 2017
Dat ik een pot pindakaas en een pak crackers mee gris naar mijn werk..

Week 36 Aantal kilo’s: 94.6 (- 13.4 kilo)

Een goed begin is het halve werk! Als ik van te voren samenstel wat ik wil (en mag) eten kan ik me daar over het algemeen prima aan houden. Voorbereiden dus.. Maar laat ik dáár nou juist net niet zo’n ster in zijn. Bij mij komt waar mogelijk zo’n beetje alles op het laatste moment aan. 

 

Achter de feiten aan

Of eigenlijk heb ik van die periodes, soms kan ik dagen achter elkaar alles prima gepland hebben en dan ineens plan ik helemaal niks en lijkt het ook wel of ik helemaal niet meer vooruit kan kijken. Met alle gevolgen van dien.. Ik loop dan voortdurend achter de feiten aan. Dan heb ik geen oppas geregeld of kom ik ergens zonder cadeautje aankakken. Of moet ik eigenlijk al drie dagen mijn benen scheren en moest ik officieel eergisteren mijn vlog al inleveren. 

 

Funest

De laatste tijd komt het er weer eens heel erg op neer dat ik ‘s morgens voor de koelkast sta en ter plekke bedenk wat ik die dag ga eten. En dat gaat niet goed! Want dat betekent in mijn geval dat ik een heel goed excuus heb om toch even een keer die liga mee te nemen omdat de appels toch toevallig op zijn. Of dat ik gezoete muesli van Nick in mijn yoghurt mag of.. (en deze is echt funest voor mij) dat ik een pot pindakaas en een pak crackers mee gris naar mijn werk. 

 

Controle

Ik weet heus wel dat het geen enorme schokkende dingen zijn, ik bedoel ik kies nog steeds niet voor een Mars of verse gevulde koek. Maar het voelt gewoon niet goed! Het gevoel dat ik me ergens aan hou geeft me het gevoel van controle. En als ik iets onder controle heb voelt dat voor mij nou eenmaal enorm bevredigend. Dus ik moet mezelf herpakken! Nu!

 

Moeilijkheid 

Vanavond ga ik er voor zitten, dan schrijf ik voor de komende periode uit wat ik mag eten en dan haal ik morgen precies in huis wat ik volgens dát schema nodig heb. Ik pak alle boeken over voeding erbij en maak weer eens een heel nieuw en fantastisch goed plan. Ik heb er nu al zin in! Met lekker veel afwisseling, want afwisseling prikkelt me ook. Controle en afwisseling.. Hmm.. Als ik dat zo naast elkaar zie snap ik waar bij mij de moeilijkheid ligt! Die twee dingen liggen best wel een beetje lijnrecht tegenover elkaar..

 

Geïnspireerd en gemotiveerd!

Maar toch moet het kunnen! Ik weet dat ik het kan en ik weet dat ik er verschrikkelijk blij van word! Ik ben weer geïnspireerd en gemotiveerd! Goh, wat is dit toch een heerlijk gevoel! Toch jammer en raar dat ik dit gevoel niet 24/7 kan vasthouden? Hou op Kim! Nu eerst maar even keihard van dit fijne gevoel profiteren! Pen? Papier? Boeken? Bril? Check!! Here we go...

 

Ps. Ben je benieuwd naar mijn menuutjes? Wil je iets anders van me weten? Of wil jij juist jouw verhaal eens met mij delen? Stuur dan gerust een mailtje naar kimwijnker@hotmail.com. Ik hou van jouw verhaaltjes!