Kim Kims blog
26 april 2017
In dat uurtje had ik ook echt nergens last van en ging ik zelfs twijfelen. Stelde ik mij soms aan?

Week 35 Aantal kilo’s: 94.9 (- 13.1 kilo)

Ik heb het ontdekt! Het allerbeste en enige echte goede ‘medicijn’ tegen te veel eten! Zeker weten kilo’s verliezen omdat je echt, echt maar dan ook echt geen trek hebt! Ik zal het met jullie delen.. Het geheim is: Kiespijn! 

 

Hel

Tjezus wat een hel is dat.. Ja, ik heb heus weleens eerder kiespijn gehad en ik weet ook nog wel dat het allesbehalve prettig was. Maar je moet er eerst weer midden in zitten om te weten hoe afschuwelijk die pijn ook alweer is. Ik zweer je dat ik springend en kreunend met mijn hand op mijn wang door de kamer hupste om mezelf een soort van af te leiden van de pijn. Daarbij hield ik me trouwens bepaald niet aan het maximum toegestane aantal pijnstillers.

 

Weeën

Het voelde als een soort van wee.. maar dan in mijn mond en een minuut of 20 lang. Het schijnt dat ik tijdens zo’n wee tegen Nick geroepen heb dat zelfs bevallen minder erg is. Gelukkig had ik tussen de weeën door wel steeds ongeveer een uur om bij te komen, zo fijn om dan ineens even ‘normaal’ te kunnen functioneren. In dat uurtje had ik ook echt nergens last van en ging ik zelfs twijfelen. Stelde ik mij soms aan? 

 

Boosdoener

Totdat dat uurtje weer voorbij was en langzaam aan die zeer aanwezig wee weer zijn entree maakte. Eigenlijk deed mijn hele gezicht en hoofd zeer, inclusief mijn klieren, maar één kies was de boosdoener. Ik was er al een paar keer voor bij de tandarts geweest dus eerlijk gezegd durfde ik bijna niet meer. Het is dat toevallig onlangs nog eens tegen mij gezegd is dat mijn pijngrens behoorlijk hoog ligt, dus ik vond dat ik niet aan mezelf moest twijfelen.

 

Klap in mijn pijnlijke gezicht

Ik verzamelde moed en belde de tandarts. Na mijn uitgebreide verslag ging de receptioniste in overleg. Ha! Ze namen me serieus! Toen ze 10 minuutjes later terug belde, vertelde ze mij dat ik 24 uur later terecht kon. Oef! Voor hen waarschijnlijk super snel, maar voor mij was het klap in mijn al pijnlijke gezicht. Ik geloof dat ik haar niet eens gedag heb gezegd, arme vrouw.

 

Wonder middel

Als de sodemieter ben ik naar de dichtstbijzijnde drogist gereden voor een wondermiddel, uiteraard was die er niet maar ik kreeg wel iets wat een beetje verlichting bracht. De scherpe randjes waren van mijn weeën af! Toen ik een dag later met knikkende knietjes, gierende zenuwen en vlekken in mijn nek in de tandartsstoel zat vreesde ik de bevreesde zenuwbehandeling. Met gebalde vuisten lag ik in de stoel, daar kwam ie, het ijskoude watje.. Ik kneep mijn ogen dicht en ik wachtte op de pijn.

 

Aanstelster

Maar er kwam geen pijn! “Schiet nou op!” Dacht ik nog, koud en warmte verschillen waren de afgelopen dagen de grootste pijn veroorzakers dus het kon wat mij betreft maar zo snel mogelijk voorbij zijn. Maar het koude watje zat al tegen mijn kies, ik voelde niks! Voor de zekerheid maakte de assistente het watje nog iets kouder. Maar nog steeds voelde niks! Was ik dan toch wel een aanstelster? Of had ik toch wel een wondermiddel gekregen?

 

Lachend op de foto

De tandarts grinnikte.. en ik ook. Hoefde ik nu toch geen zenuwbehandeling? Na goed overleg en een foto, waar ik overigens lachend op stond, mocht ik weer gaan. Wel met een eventuele afspraak voor de volgende dag want ik was natuurlijk als de dood dat ik de dag springend en kreunend met mijn hand op mijn wang op kantoor moest doorbrengen! Tot op heden heb ik geen ernstige klachten meer gehad. En ik heb ook weer zin in eten, gezond eten! Uiteraard.. Eindelijk onder de 95!