Kim Kims blog
19 april 2017
Al met al werd het uiteindelijk dus een dag om snel te vergeten..

Week 34 Aantal kilo’s: 95.2 (- 12.8 kilo)

Niks er af! Eigen schuld.. Steeds als ik zoiets moet schrijven wil ik me een week onder het dekbed verstoppen. Blijkbaar is de drang om ongezonde troep naar binnen duwen groter dan mijn schaamte naar jullie. Hoe is dat toch mogelijk?!

 

Doetje eerste klas

Ik was weer eens ziek! Echt, de mensen die onderzoek doen naar of ouders van kleine kinderen vaker ziek zijn kunnen wel stoppen. Zulke onderzoekjes zijn zwaar overbodig toch? Voordat Cis in mijn leven kwam was ik gemiddeld één keer in de vijf jaar ziek. Nu ze er is, ben ik bijna vijf keer in één jaar ziek! Of ligt dat aan mij en maakt het moederschap mij een doetje eerste klas?

 

Chocolade Paashaas

Wederom was het enige voordeel van mijn beroerd-voelerij dat ik niet zo’n zin had om lekker eten te maken. Dus ik leefde op water, thee, beschuitjes, yoghurt en bananen. Puur om het gemak, niet eens zo zeer omdat ik er geen trek had in ‘slechte’ dingen. Bij vlagen had ik heus evengoed wel zin in een Milkshake of de oren van een chocolade Paashaas maar dat was me te veel gedoe.

 

70 verse broodjes

Uiteindelijk werd ik godzijdank weer beter! 2de Paasdag kon ik zeggen dat ik weer in topvorm was. Perfecte dag, want wij begonnen die dag met een familie Paas brunch bij mijn ouders. Om 10 uur ‘s morgens stond ik al een stuk of 70 verse broodjes in te laden. Prima start van de dag.. Daar aangekomen was het totaal geen verrassing dat er nog veel meer lekkers aanwezig was. Er was tulband (jum!), paasbrood, gesuikerde donuts, appelflapjes en natuurlijk chocolade in overvloed. 

 

Gezonde keuze

Aangezien ik diezelfde dag twee wedstrijden moest tennissen vond ik dat me niet zo heel erg in hoefde te houden. Niet wetende wat mij die middag nog te wachten stond! Omdat het voor ons een thuiswedstrijd was mochten wij de hapjes verzorgen. Ik zelf had soep gemaakt, gezonde soep! Courgette soep. Prima keuze al zeg ik het zelf en de andere meiden waren het daar gelukkig ook mee eens.

 

Bezwaard

Voordat we aan de wedstrijd begonnen werd er een overheerlijke zelfgemaakte taart aangesneden. Mijn teamgenoot had mij trouwens van te voren nog gevraagd of ze iets anders voor mij mee moest nemen. Super lief! Maar ik voel me dan zo ontzettend bezwaard dus ik bedankte vriendelijk. Stom! Want die taart kon ik natuurlijk meteen al niet weerstaan. Fout! 

 

1 + 1 = 2

Toen we klaar waren en onze overwinning wilden vieren knorde mijn maag als een gek. Logisch denk ik want zo intensief sporten na een week niks, doet wel wat met je lijf. Nou.. zat ik daar dus nog een beetje na te zweten.. kwamen er toch een partij heerlijke dingetjes op tafel! Tsja.. had ik al verteld dat ik echt ver-schrik-ke-lij-ke trek had? 1 + 1 = 2

 

Ik ben echt raar!

En daar ging ik, weer los.. En opeens vond ik mezelf ook echt heel ongezellig als ik geen wijntje zou nemen. Hoezo? Ik ben echt raar! Waarom trok ik het me nu ineens aan wat mensen van me zouden denken als ik geen wijntje zou nemen? Voelde ik me geïntimideerd? Nee, eigenlijk juist niet. Het waren allemaal leuke lieve vrouwen. Belachelijk dat ik me daar ineens druk om ging maken toch? Maar ik nam toch en er kwam zelfs nog een tweede wijntje. Al met al werd het uiteindelijk dus een dag om snel te vergeten.. Qua eten en drinken dan, niet qua gezelligheid uiteraard!