Kim Kims blog
31 maart 2017
"Dik" Grappig hoe dit kleine woordje voor grote discussies kan zorgen

Week 31 Aantal kilo’s: 95.6 (- 12.4 kilo)

Vorige week stond ik in de plaatselijke krant. Een artikel verdeeld over 2 pagina’s. Ik schrok me helemaal de tetter toen ik de krant opensloeg. Want zo’n groot stuk had ik echt niet verwacht! Maar wauw, wat was ik trots. Blijkbaar zet ik toch iets neer wat mensen aanspreekt.

 

Gevoelig onderwerp

Dat het best een gevoelig onderwerp is blijkt uit de verschillende reacties. Laten we voorop stellen dat ik vooral heel (maar dan ook echt heel) veel positieve, toffe, lieve reacties heb mogen ontvangen. Maar zoals met zoveel dingen was er uiteraard ook die keerzijde. Vooral de dames met een maatje meer dan de standaard, wat die standaard ook mag zijn, waren het niet altijd eens met mijn woordkeuze.

 

Verkeerde been

De kop van het stuk luidde als volgt “Kim is dik maar ze mag er zijn” maar de titel had volgens sommige moeten zijn “Kim is dik en ze mag er zijn” Hmm.. kan ik inkomen, maar die titel brengt je sowieso toch al een beetje op het verkeerde been. Want nu leek het net alsof ik hardop over mijzelf zeg dat ik er mag zijn. Niet dat ik vind dat ik er niet mag zijn en noem het valse bescheidenheid als je wilt, maar ik ben gewoon niet het type dat zulke dingen hardop over zichzelf zou zeggen. Maar goed, hey dit is de krant. Duh, dat die kop enorm pakkend moet zijn!

 

Dik

Ook zijn veel mensen gevallen over het woord ‘dik’. Grappig hoe dit kleine woordje voor grote discussies kan zorgen. Dik is voor mij een gewoon woord, dik is voor mij ook niet negatief. Ik bedoel, kom jij weleens een dikke bak tegen? Of rij je er misschien zelf één? Ben jij wel eens op een dik feest geweest? Of heb je er misschien zelf ooit één gegeven? Ben jij jezelf weleens helemaal verloren in een dik boek? Zie je? Allemaal positieve dikkerds!

 

Boodschap

De boodschap die ik naast dat ik blog en vlog over afvallen ook graag over wilde brengen was dat ik vind dat iedereen er mag zijn. Of je nu dik, dun, lang, kort of een ‘inbetween’ bent, het maakt niet uit. Goed is goed! Ik wil heel graag afvallen omdat ik ontzettend ongezond bezig was, geloof me daar waren meerdere aanwijzingen voor. Dus eigenlijk kan ik misschien voortaan beter zeggen dat ik graag gezonder wil leven. 

 

Gammele stoeltjes

Maar goed, in mijn geval ga ik daar dus ook van afvallen. Mooi meegenomen hoor! Want ik heb er wel zin in dat ik gewoon bij iedere kledingzaak terecht kan. En ook zou het fijn zijn als ik me geen zorgen meer hoef te maken om gammele stoeltjes op een verjaardag. Of dat ik met mijn dochter voorop de fiets makkelijk kan opstappen zonder dat mijn buik in de weg zit. En schommelen! Ik wil met mijn dochter op schoot kunnen schommelen!

 

P.s. Omdat ik er nog niet achter ben hoe ik mijn vlogs op mijn website krijg raad ik je aan om mijn Facebook pagina te Liken, op die manier blijf je op de hoogte van wat ik allemaal uitspook.