Kim Kims blog
17 maart 2017
Een peer is bij mij altijd of nog keihard of overrijp

Week 29 Aantal kilo’s: 95.7 (- 12.3 kilo)

2 ons groenten, 3 stuks fruit.. Het is ons met de paplepel ingegoten. Of was het nou 3 ons groenten, 2 stuks fruit? Anyway, het is de normaalste zaak van de wereld dat we een appeltje knagen of een banaantje afhappen. 

 

Pure noodzaak

Alleen.. ik hou niet zo van fruit… Ook niet zo onwijs veel van groenten trouwens hoor maar daar kan ik sommige soorten nog wel van waarderen. Maar als het om fruit gaat vind ik eigenlijk alleen een banaan erg lekker en laat dat nou precies het fruitje zijn waarvan ze zeggen dat je het beter niet te veel kunt eten. Tuurlijk, dat heb ik weer! De rest van alle soorten fruitjes eet ik alleen puur uit noodzaak. 

 

Timing

Van appels lijk ik juist wel honger te krijgen en dat is dus echt heel onhandig in mijn situatie. Een peer is bij mij altijd of nog keihard of overrijp. Hetzelfde geldt voor kiwi’s.. in beide gevallen is het niet te pruimen. Daarover gesproken, hetzelfde geldt voor pruimen! Hmmm.. eigenlijk ook voor perziken? Ja ook! Dus misschien is dat het wel? Dat ik fruit eten gewoon niet zo goed kan timen? 

 

Veel werk

Sinaasappels zijn wel oké trouwens, maar dan komt de luiaard in mij naar boven..  Want laten we eerlijk zijn, een sinaasappeltje pellen is toch gewoon ontzettend veel werk? Hetzelfde geldt voor ananas, ananas smaakt prima! Maar voordat je eens een bakkie klaar hebt had ik al 3 marsen naar binnen kunnen werken. Mandarijnen zijn alleen lekker in een bepaalde tijd van het jaar en ik weet nou nooit precies welke tijd dat is. 

 

Zure stukjes

Aardbeien lust ik wel! Maar dat is ook maar een paar weken per jaar, de rest van het jaar zijn ze smakeloos of belachelijk duur of allebei. Dan zijn er tegenwoordig bij de groenteboer ook die fijne kant en klare bakjes met in mooie hapklare stukjes fruit. Echt iets voor mij! Maar serieus? Ben ik de enige of zitten er bij jou ook altijd net alleen de allerzuurste stukjes in? 

 

Geen zorgen

Ik red het evengoed wel hoor, maak je vooral geen zorgen om mij! Het is alleen gewoon best een dingetje geworden, vooral omdat het lijkt alsof iedereen fruit eten zo lekker en makkelijk lijkt te vinden. Ik heb mijn eigen tips & tricks, zo gaat er geen bakje yoghurt naar binnen zonder stukjes vers fruit. En als ik melk drink pak ik de staafmixer erbij en gooi ik er een handje bevroren fruit bij. Net een Milkshake!

 

Verbeteren

Maar vanaf nu ga ik mijn leven beteren en keihard met mijn timing skills aan de slag. Dat zal er waarschijnlijk op neerkomen dat ik mijn trots opzij ga zetten en gewoon de groenteboer om advies moet vragen. Uiteraard zal ik ook heel hard mijn best doen om iets minder lui te zijn. Alleen als ik daaraan denk word ik al moe..