Kim Kims blog
10 maart 2017
Hoezo maakte ik er juist nu dan zo’n enorm potje van?

Week 28 Aantal kilo’s: 95.7 (- 12.3 kilo)

Gek word ik van mezelf! Vanavond ga ik uit eten.. Heerlijk met vriendinnen even genieten, lekker eten met een wijntje erbij. Gisteren was ik nog vastbesloten om vandaag dan extra op te letten met wat ik eet en drink. Maar ik heb al een bak Brinta, 4 boterhammen met salami, 2 rijstwafels met pindakaas en 2 Bastogne koekjes gegeten. 

 

Graai in de drop pot

Toen ik net een graai in de, anders zo makkelijk te weerstane, drop pot deed keek ik tegelijkertijd op de klok. 13.24 uur.. De dag was nog maar op de helft en ik had al zoveel gegeten! Dan maakte die graai ook niet meer uit… Zo stom! Mijn voornemen was dus juist om ietsje strenger dan gewoonlijk te zijn zodat ik vanavond lekker zonder schuldgevoel kan genieten.

 

De lat te hoog

Hoezo maakte ik er juist nu dan zo’n enorm potje van? Komt dat doordat het stemmetje (duiveltje) in mijn achterhoofd zegt dat de dag toch al verpest is omdat ik vanavond toch sowieso niet ga letten op wat ik eet? Of komt het nou juist omdat ik extra streng wilde zijn, ik de lat te hoog legde en het daardoor te snel en vooral te makkelijk opgeef. 

 

Masochistisch

Dat is het rottige met te hoge doelen stellen. Je houdt het gewoon niet vol! Ik had met mezelf afgesproken om een maand lang helemaal geen koek, snoep, chips of alcohol te nemen. Ik vraag me nu echt af waarom? Geen idee! Ik denk om mezelf te pijnigen ofzo. Misschien heb ik iets masochistisch in me. Anyhow, dat pijnigen lukte me 2 weken. Na die 2 weken was ik zo ontzettend toe aan iets heerlijk slechts! 

 

Cheatday

Omdat ik mezelf 4 weken had gegeven dacht ik dat het wel oké zou zijn, te overzien, te handelen, makkelijk te doen zelfs. WRONG! Zo werkt het toch blijkbaar echt niet... Bij mij niet in ieder geval. Die ‘cheatday’ heb ik gewoon echt heel keihard nodig. Ik bedoel laten we eerlijk zijn, als ik het niet nodig zou hebben was ik echt allang al slank geweest natuurlijk. Sterker nog, dan was het me waarschijnlijk nooit gelukt om zo dik te worden. 

 

Appeltje

Dus af en toe smokkelen, sassen, cheaten, zondigen of hoe je het ook wilt noemen hoort er gewoon bij. Als ik straks op gewicht ben moet dat namelijk toch ook gewoon kunnen? Tuurlijk nu ik wil afvallen mag het nou eenmaal niet zo heel vaak, logisch! Accepteren en door.. Maar goed, oké! Voor vandaag dus weer even normaal! Ik neem vanmiddag nog een appeltje en dat is het dan tot het avondeten. Is het al 19 uur?