Kim Kims blog
3 maart 2017
Als ik kijk naar hoe vaak wij gewoon thuis eten is dat echt best weinig

Week 27 Aantal kilo’s: 96 (- 12 kilo)

Deze week stond wederom volledig in het teken van eten. Maar dat is eigenlijk best vaak het geval… Ik bedoel, iedereen moet eten! Dus die tijd is sowieso gereserveerd, ideaal om elkaar dan even tijdens het eten te zien en te spreken. Als ik kijk naar hoe vaak wij gewoon met zijn drieën thuis eten is dat echt best weinig. 

 

Goed begin

Maandag begonnen we de week keurig thuis aan de keukentafel. Maar dinsdag besloot ik om mezelf uit te nodigen bij mijn broertje. Mijn man was niet thuis tijdens het eten en mijn ouders zouden daar ook al aanschuiven. Dus konden mijn dochter en ik er nog wel bij toch? Gezellig! En makkelijk! Nou ja, makkelijk voor mij dan… Broertje moest aan de bak voor een gezonde maaltijd natuurlijk! 

 

Feestje

Woensdag waren mijn vader en moeder 38 jaar getrouwd. En zoals altijd als er daar een feestje te vieren is, staat het hele gezin op de gastenlijst voor het diner. Als je kunt en als je zin hebt uiteraard, het is absoluut geen verplichting. Ik heb twee broertjes en één zusje die allemaal een partner en kinderen hebben. En iedereen heeft dus van huis uit meegekregen dat eten erbij hoort als je je feestje viert. Je kunt je dus wel voorstellen dat we het over het algemeen alleen al druk hebben met de etentjes in mijn familie. 

 

Gourmet

Deze keer mocht mijn neefje kiezen wat er gegeten werd en hij koos voor gourmetten. Ideaal voor mij! Makkelijk te doseren en door de kleine hapjes eet ik minder snel te veel. Dat je daarna enorm stinkt naar verbrande vleesjes nemen we voor lief. Donderdag ging mijn man naar Ajax dus zou ik alleen met mijn dochter eten. “Onzin!” zegt mijn moeder dan “Komen jullie gezellig bij ons de restjes opmaken?” Dus deden wij het feestje van de dag ervoor nog eens dunnetjes over en was mijn haar wassen het enige wat ik die avond moest doen. Uiteindelijk stond ik dus pas vrijdag weer zelf achter het gasfornuis. 

 

Bom ontploft

Zaterdag kwam een vriendin met haar kinderen eten, onze mannen waren samen op stap. De kindjes kregen pannenkoeken (KWIJL) en voor ons had ik courgettesoep en geitenkaas salade. Braaf!! Toen ze weg waren, mijn dochter al een tijdje in dromenland was en ik het ontplofte huis weer in de juiste staat probeerde te krijgen. Kwam ik de nog anderhalve overgebleven pannenkoek tegen… Ik heb het ingepakt en in de koelkast gelegd. Stom!! Ik had het weg moeten gooien! Een uur later besmeerde ik ‘m met jam en had ik een uitzonderlijk smakelijke avondsnack. 

 

Restje II

Zondag was manlief wederom op pad en heb ik samen met Cis het restje courgettesoep opgemaakt. En nu denk je dat ik klaar ben hé? Maar helaas, nee hoor! Dat heb je mooi verkeerd... Dit ging namelijk alleen nog maar over het avondeten…