Kim Kims blog
9 september 2016
Ik heb 2 dagen extra om alles te eten wat er in de kast ligt

Week 2: 105.2 kilo (-2.8 kilo)

Het klinkt zo eenvoudig: gezonder eten en meer bewegen. Maar ik geloof dat er niet heel veel vrouwen zijn die dat ook écht eenvoudig vinden. En mannen vast ook niet. Van mannen weet ik het niet omdat ik het er met mannen nooit over heb. Gek eigenlijk, ik heb best veel mannelijke vrienden. Er zit er trouwens niet een bij die volgens de statistieken te zwaar is, misschien is dat wel de reden. Maar ik denk ook dat het voor de meeste mannen niet zoveel uitmaakt of een vrouw een maatje meer heeft. En het maakt ze al helemaal geen fluit uit als die mevrouw gewoon een vriendin is. Grappig dus dat wij, vrouwen, er vooral voor elkaar goed uit willen zien.

Vrouwen

Ik ben schuldig! Ik zie voortdurend vrouwen prachtige vrouwen, veel prachtiger dan dat ik ben. En altijd denk ik ‘had ik maar haar benen’ of ‘ik wil haar taille! Nu!’ Als ik met zo’n prachtige vrouw aan de praat raak en haar vertel hoe mooi ze is, dan wordt ze verlegen of wuift ze het weg. Want die prachtige vrouw heeft haar eigen onzekerheden en zij vergelijkt zichzelf ook gewoon voortdurend met andere vrouwen. Misschien kijkt en vergelijkt ze andere details, maar ze doet het wel. Vrouwen zijn raar, mannen zeggen het altijd al en wat mij betreft hebben ze gelijk.

Vrije dagen

Sinds de komst van onze dochter werk ik 3 dagen per week in plaats van 5. Ja, natuurlijk is het met zo’n kleintje op je vrije dag ook gewoon aanpoten, maar het is toch vooral echt genieten. Alleen dat eetritme.. Eerst was ik gewoon standaard 5 dagen per week een uurtje of 10 van huis. Als ik dan mezelf op rantsoen had gezet, nam ik mee wat ik mocht eten en dat was het. Maar nu ben ik dus zomaar 2 dagen extra vrij. Dat is dus eigenlijk een heel extra weekend. 2 extra dagen om te eten wat er in de kast ligt. En niemand die me tegenhoudt. Sterker nog, Cis kijkt blij en verwachtingsvol op als ze iets hoort kraken. Geen idee van wie ze dat heeft…

Klaarleggen

Dat is dus momenteel mijn grootste struggle. Ja, ja ik weet het…gewoon geen ‘slechte’ dingen in huis halen. Dat snap ik, maar als ik echt wil, vergrijp ik me toch gewoon aan tien rijstwafels met pindakaas? Plus dat ik het ook wel bijzonder belangrijk vind dat visite, en natuurlijk manlief, gewoon een koekje bij de koffie krijgt. Kom op, ik wil dit toch zelf! Dus ik heb een nieuwe strategie. In de koelkast en op het aanrecht heb ik een plekje gecreëerd waar ik de avond van te voren klaar leg wat ik de volgende dag mag eten. So far, so good!