Kim Kims blog
27 januari 2017
Ik dacht dat ik bij een minderheid hoorde, maar ik ben niet alleen...

Week 22: aantal kilo’s: 96.9 (- 11,1 kilo)

Ik dacht altijd dat ik bij een minderheid hoorde met mijn ‘afwijking’ voor het hunkeren naar veel en lekker eten. Maar ik begin daar toch wel behoorlijk aan te twijfelen… Nu ik zelf zo open en eerlijk ben, zijn anderen dat ook naar mij. De verhalen die ik soms te horen krijg, zijn echt fantastisch. Ik ben blijkbaar niet alleen! Ik ben niet de enige die zich ontpopt tot een weekdier als ze langs de schappen met duizend verschillende soorten chocolade loopt.

 

Ik ken iemand die…

…heel slank is en die elke avond een pak koek leeg eet. Echt waar! Zij vindt het zo knap van mij om zo weinig te snoepen en snapt er echt niks van dat ik nog steeds zo’n blij ei ben. Als bij haar de koekjes namelijk door miscommunicatie, drukte of wat dan ook niet in huis zijn, wordt ze stront- en strontchagrijnig. Dat is vervelend voor haar (en haar gezin) natuurlijk, maar ik vind dat echt heel fijn om te weten.

 

Interessant

En weet je wat nog interessanter is? Haar grote liefde is ook een bizarre snaaier en ook hij heeft een lijf waar de gemiddelde man jaloers op is. En weet je wat nog interessanter is? Haar grote liefde is mijn broertje… Zou het zo zijn dat mijn knappe broertje en ik eigenlijk hetzelfde (vr)eten, maar dat het bij mij blijft plakken? Hm, het voelt wel lekker voor mij om dat te denken.

 

Ik ken iemand die…

…een prachtig figuurtje heeft en helemaal wild wordt van mergpijpjes. Je weet wel, van die koekjes die lijken op bokkenpootjes (mijn persoonlijke favoriet, mocht dat je ontgaan zijn), maar dan zacht en van cake en marsepein. Ze is er vreselijk gek op en haar zoontje ook. Dus wat doet zij? Ik was wederom onder de indruk. “Yay, ik ben niet de enige!”

 

Stiekem

Zij graait tijdens het boodschappen doen zo’n pak mee en tijdens het ritje naar huis eet ze een paar van die koeken. Stiekem! Maar waarom stiekem? Ik dacht dus dat dat was omdat ze niet wilde dat haar zoontje anders ook een koek zou willen en daardoor te veel suiker binnen zou krijgen, maar dat was niet de enige reden. Ze deed het ook omdat ze zich er een beetje voor schaamt dat ze die dingen ongegeneerd naar binnen propt. Echt, als ik er zo uit zou zien als zij zou ik de hele dag openlijk eten!

 

Aanrader

Ik relateerde slecht en veel eten altijd aan te dik zijn, simpelweg omdat ik te dik ben door te veel en slecht eten. Maar dat gaat dus lang niet altijd op! Ik heb de afgelopen tijd zat verhalen gehoord van slanke mensen die bepaalde dingen echt niet kunnen weerstaan. Ook hoor ik met enige regelmaat dat maar één koekje nemen voor de meesten echt een onmogelijke opgave is. Ondertussen geniet ik keihard van dat ene koekje, dat ene koekje wat ik mezelf in deze barre tijden gun. Het gaat goed en daardoor voel ik me goed. ‘Minder snoepen’ is echt een aanrader! Of je nou dik, dun, man, vrouw, open of stiekem bent.