Kim Kims blog
9 december 2016
Ik hoefde me niet in te houden met shoppen, alleen wel met eten...

Week 15: Aantal kilo’s: 97.8 (- 10.2 kilo)

Afgelopen week stond de tafel bij ons 2 avonden vol sint-snoepgoed. Terwijl iedereen sinterklaasliedjes zong, cadeautjes uitpakte en genoot van de blije gezichtjes keek ik af en toe met een schuin oog naar de pepernoten. Waren ze nou nog niet op?! Het was voor mij een halleluja-moment toen we eindelijk over konden op de hartige snacks. Chips is lekker hoor, maar lang niet zo lekker als de zoetigheid van Sinterklaas. En terwijl ik doorging op de thee schonk ik voor iedereen steeds de glaasjes bij. Ik heb heerlijke avondjes gehad en Sinterklaas blijft een van mijn lievelingsfeestjes, maar ik ben blij dat hij nu weer lekker warm in Spanje zit.

 

Kerst-prullaria

Woensdagochtend vertrok ik met een fijn gezelschap naar Valkenburg. Op naar de beroemde grotten vol kerst-prullaria. Ik hoor je denken: huh, Kim? Jij? Uhu, ja, ik! En nee, absoluut niet om de kerst-prullaria… Al heb ik wil iets gekocht en viel het me allemaal onwijs mee. Maar ik ging om het gezelschap en natuurlijk het uitje. Valkenburg is leuk! Met zijn gezelligheid en toffe winkeltjes. En al die fijne verwarmde terrasjes vol ontspannen mensen. Heerlijk 2 dagen meisjesdingen doen… Je kent het wel.

 

Ontbijtbuffet

Stuk voor stuk zijn we met tassen vol thuisgekomen. Zoals het hoort! En ik? Ik ook… Ik hoefde me niet in te houden met shoppen, alleen met eten. En dat is me wel redelijk goed gelukt. Natuurlijk heb ik ietsje minder gezond en ietsje meer gegeten, maar het is niet de spuigaten uitgelopen. Het ontbijt in het hotel was het moeilijkste moment. Hebben meer mensen dat? Er ligt zoveel en alles is lekker, het liefst schep ik mijn bord vol.

 

Win-momentje

Ik begon braaf met yoghurt met cruesli. Toen ik het wieltje draaide, zag ik dat er ook stukjes chocolade meekwamen. Ha, lucky me! Eerst dat maar even oppeuzelen om de ergste ‘honger’ te stillen. Dat was al een win-momentje, want in mijn vorige leven had ik er meteen een paar chocolademuffins bij gepakt.

 

Geen gerommel

Dus toen de yoghurt met muesli genuttigd was en ik op mocht voor de volgende ronde heb ik gekozen voor een bruine boterham met ham, kaas, tomaat en ei. Lekker! En mijn volgende win-momentje was ook weer binnen, want de chocolademuffins waren nog niet op, maar toen ik mijn broodje gezond op had, zat ik dus eigenlijk vol. Ik luisterde nog eens goed naar mijn maag, maar ik hoorde echt niks. Oké, dacht ik, maar ik wil en mag echt eigenlijk nog wel één chocolademuffin. We zijn tenslotte uit.

 

Dag lekkertjes!

Ik liep naar het buffet. De muffins, brownies, donuts, croissants en al die lekkere gekleurde, zoete met suiker of chocolade besprenkelde hapjes riepen me vanaf hun mooie etagère. Ik zag ze, natuurlijk! Ik kon er niet omheen, maar ik negeerde ze. Dag lekkertjes! Blijven jullie maar fijn wachten op de volgende snoeperd. Ik sneed een flinterdun stukje van het verse suikerbrood af en griste nog een mandarijn mee. Amen!