Kim Kims blog
2 december 2016
Ik begrijp niks van mensen die geen seconde stil kunnen zitten

Week 14: Aantal kilo’s: 98 (- 10 kilo)

 

Ik hou onwijs van ‘bankzaken’. Bankzaken als in uren achter elkaar languit op de bank hangen. Als we te lang geen bankzaken doen, worden we geprikkeld. Ik begrijp ook niks van al die mensen die geen seconde stil kunnen zitten. Hoezo MOET je de hele tijd van alles doen van jezelf? We moeten al zoveel de hele tijd: werken, boodschappen, het bed verschonen, vaatwasser leeghalen, sporten, gezond eten, afspreken met die vrienden die je al veel te lang niet in het ‘echie’ gezien hebt, naar zwemles, tanken, pinnen, koken, naar de drogist, wassen (nee, niet strijken, daar doe ik over het algemeen niet aan), mascara opdoen, wandelen, haren wassen, echte bankzaken… te veel om op te noemen!

 

Beha-loos

Dus zo op zijn tijd, kan ik ook heel goed niets doen. Ik ben er zelfs een ster in. Ik ‘zit’ op niets doen! Dan loop ik op m’n vrije dag rustig om 2 uur nog m’n joggingbroek. Natuurlijk schaam ik me dan wel een beetje als er iemand langskomt. Niet voor het feit dat ik nog in m’n ‘chill-outfit’ loop (of beter gezegd: hang) maar wel voor mijn kloffie, mijn ontplofte haar of voor het feit dan ik geen beha draag.

 

Niets doen is niet niks

Niets doen is slecht voor mijn race tegen de kilo’s, dat klinkt heel logisch. Maar het niets doen zelf is niet per se slecht voor je lijn. Stel, je bent net helemaal als een malle gegaan in de sportschool en je gaat daarna he-le-maal niets doen. Dan is dat niet slecht voor de lijn. Dus ik doel eigenlijk op niets doen terwijl je wel iets doet. Bijvoorbeeld bankzaken en televisie kijken of bankzaken en bijkletsen met je vriendin. Dat is niets doen, maar eigenlijk doe je wel wat. En dan is het probleem dus niet het niets doen op zichzelf, maar het probleem is dat beide niets-doen-activiteiten nog veel leuker zijn onder het genot van een glas wijn en een blokje kaas. Of van een warme chocolademelk met pepernoten.

 

Hele marathon

Tegenwoordig houden wij weer hele serie-marathons. We zijn er even tussenuit geweest want tijdens mijn zwangerschap viel ik namelijk steeds in slaap. Dan moest ik als een gek de gemiste stukjes terug gaan kijken voordat we weer samen verder konden kijken. Of dan moest Nick steeds verplicht eerst nog het laatste stuk van de vorige aflevering meekijken. Maar nu zijn we dus weer begonnen, fris en fruitig! Ik iets minder opgezet en nu dus zonder die verrekte gele M&M’s. Tijdens mijn zwangerschap at ik zo ontzettend veel gele M&M’s dat ik me er nog steeds over verbaas dat Cis niet geel en gevuld met pinda is geboren. Oh wacht eens even… ze was wel geel in het begin! Oef…

 

Drang om te knabbelen

Nu zit ik met thee of water voor de televisie en als ik in een lieve bui ben, eet ik daar een stuk komkommer of wat snoeptomaatjes bij. De drang om te knabbelen, of misschien de gewoonte, is er nog steeds als ik zo keihard bankzaken aan het doen ben.