Kim Kims blog
25 november 2016
Ik vertik het om nu down te zijn, want als ik somber ben dan wil ik eten.

Week 13: Aantal kilo’s: 98.4 (- 9.6 kilo)

Nou daar is-ie dan: die week waar ik eigenlijk al de hele tijd zo bang voor ben, de week dat ik NIET ben afgevallen. Sterker nog, er is 0.3 kilo bij! Elke vrijdagochtend ga ik op de weegschaal staan. Ik houd mijn adem in… en tot nu toe slaakte ik steeds een zucht van verlichting. Tot vanmorgen dus, vanmorgen was het een diepe grom van frustratie.

 

Belachelijk veel prosecco

Goh, sta ik even voor gek… En precies nu! Terwijl ik alle goede tips van de zusjes gebruik. Ik heb afgelopen week maar één keer gezondigd… Afgelopen zaterdagavond/nacht heb ik belachelijk veel prosecco gedronken. Maar daar was ik zo beroerd van, dat ik die dag daarna bijna niks gegeten heb. Dus ik hoopte dat het elkaar wel op zou heffen, maar zo werkt het dus blijkbaar niet.

 

Betoog

Of raakt mijn lichaam gewend aan gezond leven en moet ik het nu toch echt allemaal wat drastischer aanpakken? Ik wist dat het er wel een keertje aan zat te komen, maar toch niet nu al? Ik verwachtte het zo’n beetje bij de -20 kilo. Of zou het misschien zo zijn dat het allemaal reuze meevalt? En dat ik volgende week ineens het dubbele kwijt ben?! Oef… Was het maar vast volgende week… Jeetje en ik had zelfs al een heel betoog klaar voor deze week. Cis weegt namelijk net iets meer dan 10 kilo en dan ben ik (nu dus bijna) net zoveel afgevallen als dat zij weegt. Wow! Dat is het echt veel hoor. Ik ga haar de komende dagen nog vaker en bewuster optillen. Hopelijk kan ik dan in die positieve flow blijven.

 

Matige keuze

Want weet je, ik voel me zo goed! Ik begin het nu echt te merken. Aan mijn conditie en op foto’s zie ik het nu zelf ook. En ik heb toch ook wel al wat nieuwe kleding moeten aanschaffen want sommige kledingstukken rommelden maar wat om mijn lijf. Ik ben geen ‘meisje-meisje’ als je begrijpt wat ik bedoel, maar de drang om te shoppen was en is nu wel echt heel groot. De keuze in mijn kledingkast is momenteel erg matig.

 

Herpakken

Oké, adem in adem uit. Ik ga mezelf onmiddellijk herpakken! Ik vertik het om nu down te zijn, want als ik somber ben dan wil ik eten. Want dan vind ik mezelf héél zielig en verdien ik echt niet alleen maar die paar chocoladepepernoten, maar ook die hele chocoladeletter. En als ik dan toch bezig ben dan maakt het helemaal niks meer uit en dan kan ik net zo goed ook dat stuk gevulde speculaas aannemen en die banketletter naar binnen schuiven. Dat gaan we dus NIET doen, ik moet door! En dat ga ik doen, ik ga vrolijk verder. Op dezelfde voet, alleen zonder die verdomde prosecco.