Kim Kims blog
18 november 2016
Drie dagen later voelde ik nog steeds mijn armen

Week 12: Aantal kilo’s: 98.1 (- 9.9 kilo)

Vorige week was het zover! Een nieuwe uitdaging voor 4 weken: voedingsadvies, sporten tot ver voorbij het gaatje en als bonus voor elke dag een vers groenten/fruit-sapje. Deze uitdaging bevat voor mij meerdere uitdagingen in één.

 

Uitdaging 1: van de bank afkomen

Normaal sport ik meteen na mijn werk, dat werkt voor mij het beste want dan heb ik minder kans op inkakproblemen. Maar we doen deze challenge met een groep en dus starten we om 8 uur. Tegen half 8 is thuis de ergste ‘avondspits’ voorbij, dus hang ik op de bank. Buiten is het koud, het lijkt winter te worden. En dan moet je dus nog naar buiten willen… Nee… Ik moet naar buiten! En nee, niet eventjes, nee, ik moet buiten sporten! Dag bank… ik mis jou ook!

 

Uitdaging 2: naar buiten gaan

Ik schiet in mn sportoutfit en ik treuzel op de drempel, het lijkt wel nóg kouder! Maar ik moet en ik stap in de auto en rijd naar mijn vriendin. Zij gaat met mij mee! Ja, engeltjes bestaan. Bij haar huis twijfel ik of ik uit zal stappen om haar binnen op te halen of dat ik in mijn, inmiddels opgewarmde, auto blijf zitten. Het zal je niet verbazen; het wordt het laatste. Mijn vriendin stapt in en ik zie aan haar gezicht dat ze op hetzelfde level zit als ik. We moeten om elkaar lachen en besluiten dat we stoer zijn. Ondanks de kou zijn wij onderweg naar een (nog) betere versie van onszelf.

 

Uitdaging 3: meten en wegen

In mijn geval is meten en wegen inmiddels niet meer zo’n heel groot ‘dingetje’ aangezien iedereen al weet hoeveel kilo’s ik in huis heb. Qua cijfertjes dan, want fysiek draag ik nog steeds gewoon elke dag een corrigerend shirt. Maar voor mijn blog sta ik altijd op vrijdagochtend, schoon en leeg, op de weegschaal. Dat betekent dus meestal dat ik me weeg na minimaal 5 dagen heel hard mijn best doen met sporten en gezond eten. Maar nu was het maandagavond! En zoals bekend laat ik mij in het weekend altijd wel een beetje gaan… Een beetje hoor! Maar toch, het verschil kan groot zijn. Redelijk zenuwachtig was ik dus heus wel. Want straks denken ze bijvoorbeeld dat ik lieg in mijn blog?! Maar godzijdank, het ging allemaal heel relaxed. Wat een lieve lieverds, die zusjes.

 

Uitdaging 4: het sporten zelf

Toen alles en iedereen in een privé-hoekje gemeten en gewogen was, konden we los op onze gympies. Naar buiten! En ja, nu had ik er zowaar zin in. Heerlijk de frisse lucht in! De zusjes van Sisters in Shape lieten ons bikkelen. Keihard knallen en alles geven op een goede manier. Dat ik drie dagen later tijdens het haren wassen nog steeds mijn armen voelde, nam ik voor lief. Die gezonde sapjes van de zusjes vanZuSS & Sap maakte dat elke dag meer dan goed.

Websites:

Sisters in Shape: http://www.sisinshape.com/

ZuSs & Sap: http://www.zussensap.nl/