Kim Kims blog
4 november 2016
Pure chocolade vond ik echt nooit te pruimen

Week 10: Aantal kilo’s: 99.1 (- 8.9 kilo)

 

Ze zeggen dat als je niet meer zoveel suiker tot je neemt, je er dan ook niet meer zoveel behoefte aan hebt. Nou, in mijn geval is dat helemaal niet waar hoor. Ik lust nog steeds suiker.. Ik hou zo van zoet! Ik denk ook best veel aan zoet. Ik ben ook best wel zoet.. Het is zo zeker wel duidelijk dat ik meer een zoete snoeper ben dan een zoute snacker?

 

Houden van

Ik houd van koek, heel veel soorten koek, verder houd ik onwijs van gesuikerde banaantjes. Ook vind ik koekjes erg lekker en de zelfgebakken appeltaart van mijn moeder. Chocolade vind ik ook altijd erg verleidelijk, vooral M&M’s. Of die chocolade met koek! Mjumm koek! En de zelfgebakken cake van mijn tante, ook lekker. Trouwens ik vind koekjes ook onweerstaanbaar. Vooral bokkenpootjes. Bokkenpootjes van koek. Dus.. koekjes dus! Gek op koekjes ben ik! Dat heb ik van mijn vader, of eigenlijk moet ik zeggen van mijn vaders kant. De Wijnkers houden van snoepen, alleen zo jammer voor mij dat ik vrijwel de enige ben bij wie het zo duidelijk zichtbaar is.

 

Zonder suiker

Ik ben de hele tijd op zoek naar recepten voor zoete lekkernijen zonder (geraffineerde) suiker. En ik experimenteer met gewone recepten door de suiker te vervangen voor dadels, rozijnen, gedroogd fruit, rijpe bananen, agavesiroop of maca. Havermoutpap maak ik van sojamelk, dat is net iets zoeter, of ik prak een banaan en warm die even mee. Met een rijpe banaan kun je overigens veel dingen zoeter maken, nooit geweten! Sowieso experimenteer ik wat af met recepten, zelf op een logische manier de minder gezonde ingrediënten vervangen met gezonde ingrediënten en je hebt wat lekkers, en vooral wat makkelijks binnen handbereik.

 

Vies

Bij ons thuis ligt er een cake in de la, een zelf gekochte cake. Nu kon ik laatst de verleiding naar zoet weer eens niet weerstaan.. Ik sneed een plak af voor de visite en ik proefde ‘per ongeluk’ een afgebrokkeld stukje, wat denk je? ZOET!! Ja, nu zou je denken; heel lekker dus! Maar nee! Echt veel en veel te zoet, helemaal niet lekker! Gewoon vies eigenlijk!

 

Puur

Hetzelfde geldt voor chocolade, ik nam het nooit aan als mij pure chocolade werd aangeboden want dat vond ik echt niet te pruimen. Maar nu vind ik de witte te zoet! 85% chocolade? Ik draai er mijn hand niet voor om! Ik snapte die mensen eerlijk gezegd nooit zo, doe niet zo moeilijk met je uber pure chocolade. Maar nu snap ik het! Wie had dat gedacht? En van die 85% chocolade hoef ik echt, eerlijk waar, ook echt maar een klein stukje. Nog iets waar ik ‘vroeger’ niet in geloofde. Dus mijn smaak is wel degelijk veranderd en ik ben deze blog dus verkeerd begonnen.. Het gaat mij niet om suiker, het gaat mij om zoet! Had ik eigenlijk al verteld dat ik zo van koekjes hou?