Kim Kims blog
28 oktober 2016
Tot nooit meer ziens 100! Je bent nooit meer welkom

Week 9: Aantal kilo’s: 99,6 (-8.4 kilo)

 

Yes, gelukkig! Eindelijk onder die verschrikkelijke 100! Ik kon deze week echt niet falen natuurlijk, weet ik, maar tsjonge jonge wat een verademing zeg. Hoppa! Onder die 100. Stomme, irritante, frustrerende 100… dahaaaaaag! Tot nooit meer ziens 100! Je bent nooit meer welkom! Nee 100, ook niet als ik ooit nog een keertje zwanger mag zijn. Dikke doei 100! Met de nadruk op dikke.

 

Minder genieten

Afgelopen week ben ik maar 0,5 kilo afgevallen. Men zegt: “Kom op hey! Er is 0,5 kilo af. Er is niets bij!” En daar ben ik het mee eens. Maar iedereen weet dat als het over jezelf gaat, je toch wel veel kritischer bent. Het gaat me gewoon niet snel genoeg! En nu ben ik dus aan het denken om ietsje minder te ‘genieten’. maar dat betekent dan wel dat ik dus echt geen wijntjes meer mag en dat ik nóg meer moet letten op wat ik eet. Ik denk niet dat ik dat kan… natuurlijk wel voor even, een paar weken ofzo. Maar niet totdat ik slank ben en, pak ‘m beet, 75 kilo weeg.

 

Bekentenis

Ik moet ook iets bekennen, iets best belangrijks denk ik. Ik heb al verteld dat ik allerlei soorten diëten heb gedaan. Maar aangezien ik redelijk lui ben, waren dat over het algemeen voorgekauwde diëten. Bah, voorgekauwd klinkt heel vies als je het over diëten hebt. Maar ik bedoel, dat waren bijna allemaal diëten waarin precies stond aangegeven hoeveel je van wat mocht en vaak ook wanneer je het het beste kon nuttigen.

 

Rekenwonder

Maar nu doe ik het dus zelf, zonder echt dieet, dus ik zou alle calorieën zelf bij moeten houden. En dat doe ik dus niet! Ik houd NIET bij hoeveel kilocalorieën ik binnenkrijg. En dat komt simpelweg omdat ik niet precies weet hoe het moet. Oké, ook omdat ik dus een beetje lui ben. Maar ik snap het ook echt niet zo goed. Misschien helpt het ook echt niet mee dat ik geen uitblinker ben op het gebied van hoofdrekenen?

 

Zoete koek

Lezen doe ik blijkbaar ook niet optimaal, want van het weekend kocht ik heel kleine biologische koekjes met noten en zaden. Vet gezond, kon niet missen, dacht ik. Tot ik thuis, na een paar koekjes gegeten te hebben, de verpakking nader bestudeerde. De calorieën die ik had gelezen waren niet per 100 gram, maar per koekje! Het zakje bevatte ongeveer 20 kleine koekjes en was in totaal misschien 200 gram… reken maar uit! Want ik kan het niet.

 

Project

Wel weet ik wat goed en niet goed voor me is. En van welke producten ik niks of niet te veel moet eten of waar ik juist heel veel van mag. Volgens de goeroes is dat het belangrijkste als je wilt afvallen. 7 november start ik met een leuk project: een maand lang voedingsadvies en sporten onder begeleiding van leuke, enthousiaste zusjes. Zij kunnen me hopelijk ook leren hoe ik met die calorieën om moet gaan.

  1. Wat goed, onder de 100! Nu ik nog ;)
    Voor het bijhouden kan ik je My Fitness Pall aanraden, een erg makkelijke app waarin je eenvoudig kunt invoeren wat je (eventueel ongeveer als je het niet tot op de grammetjes wil afwegen) gegeten hebt. De app doet de rest! Je kan ook nog je beweging invoeren als je wil, en zo krijg je een mooie dagbalans :)